Pentagon: Türkiye tek taraflı hareket etmeyi seçti

Pentagon: Türkiye tek taraflı hareket etmeyi seçti

Türkiye'nin Suriye'ye askeri harekat düzenleme kararı hakkında konuşan Pentagon Sözcüsü Hoffman, "Maalesef Türkiye tek taraflı hareket etmeyi seçti" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, Türkiye’nin Suriye’de Fırat Nehri’nin doğusuna düzenlemeyi planladığı askeri harekatla ilgili açıklama yaptı.

Hoffman, “ABD Savunma Bakanlığı’nın pozisyonu, kuzey Suriye’de istikrar sağlamakta ilerleme kaydetmenin en iyi yolunun güvenli bölge olduğu yönünde” ifadelerini kullanıp, hâlâ güvenli bölgeden yana olduklarını söyledi.

“Ne yazık ki Türkiye tek taraflı olarak hareket etmeyi tercih etti” diyen Hoffman, bu nedenle asker çektiklerini söyledi.

ABD’li yetkili, “Bunun sonucunda, kuzey Suriye’de askerlerimizi güvenliklerini sağlamak için olası bir Türk harekatının yolundan kaydırdık. Şu an için Suriye’deki askeri varlığımıza bir değişiklik yapmadık” diye konuştu.

Hoffman, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’nin harekatına yeşil ışık yakarken kendilerine danışmadığına dair haberleri de yalanladı.(REUTERS)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.