Pentagon: Güvenli bölge kademeli olacak

Pentagon: Güvenli bölge kademeli olacak

Güvenli bölge anlaşmasını değerlendiren Pentagon Sözcüsü Robertson, "Türkiye'de bir 'ABD-Türkiye Müşterek Harekat Merkezi' kurmayı amaçlıyoruz. Güvenlik mekanizması kademeli olarak hayata geçecektir" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye’de “güvenli bölge” kurulması için ABD ile Türkiye arasında “Müşterek Harekat Merkezi” kurulması konusunda mutabakata varıldığını ve sürecin kademeli olarak hayata geçirileceğini açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Sean Robertson, AA muhabirinin yazılı sorularına verdiği yanıtta, ABD ile Türkiye’nin Suriye’de güvenli bölge oluşturulması konusundaki  anlaşmasını değerlendirdi.

“Güvenli bölge” ifadesinin kullanılmadığı yanıtta Robertson, şu ifadelere yer verdi:

“Ankara’da bu hafta yapılan askeri görüşmelerde, Suriye’nin kuzeydoğusunda NATO müttefikimiz Türkiye’nin meşru güvenlik endişelerine cevap verecek sürdürülebilir bir güvenlik mekanizmasının kurulmasına yönelik ilerleme sağlandı. Bu bağlamda planlama ve uygulamaya devam edebilmek için Türkiye’de bir ‘ABD-Türkiye Müşterek Harekat Merkezi’ kurmayı amaçlıyoruz. Güvenlik mekanizması kademeli olarak hayata geçecektir. ABD, bazı adımları hemen atmaya hazırlanmaktadır ve bu konuları Türkiye ile konuşmaya devam etmektedir.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.