Pentagon: F-35 ve Patriotları alamayacaklar

Pentagon: F-35 ve Patriotları alamayacaklar

Pentagon Sözcüsü Charles Summers, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasının iki ülkenin askeri ilişkileri açısından ağır sonuçları olacağını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Charles Summers, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almasına ilişkin soruya yanıt veren Summers, “Türkiye, S-400’leri alırsa bunun askeri ilişkilerimiz bakımından ağır sonuçları olur. F-35 ve Patriotları almaları söz konusu olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, “Bir NATO müttefikine yönelik ‘Ağır sonuçları olur.’ ifadesi ile ne demek istiyorsunuz?” sorusuna ise Summers, önceki sözlerini tekrarlayarak, “F-35 ve Patriotları alamayacaklar, bunu kastediyorum.” diye yanıt verdi.

Bu sabah Anadolu Ajansı’nda yayınlanan Editör Masası’na konuk olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Burada yaptığımız çalışmanın, diğer taraftan bir ortaklık çerçevesinde tasarlanıp, ortaklık çerçevesinde üretimine başlanılan ve şu anda pilotlarımız eğitim almak için Amerika’da faaliyetlerini sürdürürken bakım personelimiz, teknik personelimiz, astsubaylarımız orada eğitimlerini sürdürürken, ‘Biz, size F-35’i vermeyebiliriz’ denilmesi de hiçbir şekilde ne hukuka ne de akla uygun” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.