Pentagon 5 yıl gizli gizli UFO aramış!

Pentagon 5 yıl gizli gizli UFO aramış!

Pentagon'un 'İleri Havacılık Tehditlerini Tanımlama' isimli programı ile 5 yıl boyunca UFO aranmış!

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un 2007 yılında başlattığı bir programla 5 yıl boyunca UFO aradığı ortaya çıktı. Girişimi başlatan dönemin Demokrat senatörü Harry Reid New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, “Bunu başlattığım için üzgün değilim ve utanmıyorum. Daha önce kimsenin yapmadığı bir şey yaptım” dedi. Programın Savunma Bakanlığı’na 22 milyon dolar maliyeti olduğu ve 5 yıl sonra bütçe nedeniyle durdurulduğu ifade edildi. Her ne kadar Pentagon’un programı fonlamayı bıraktığı ifade edilse de projenin fiilen sürdüğü iddiası da var. Haberde Pentagon’un bu programla birlikte “çok yüksek hızda hareket eden, itici gücünün ne olduğu belli olmayan ya da havada herhangi bir kaldırma aracı olmadan asılı duran hava araçları”nın görüldüğüne dair belgeler hazırladığı belirtildi.

Buna göre program kapsamında Amerikan savaş uçaklarının UFO’larla karşılaşmasının video görüntüleri inceleniyordu. Gizli UFO programının ‘yabancı güçlerin teknolojik ilerleyişini takip altına almak’ için başlatıldığını düşünenler de var. Haberde ‘İleri Havacılık Tehditlerini Tanımlama’ isimli programın 2007’de başladığı, 2012’de bittiği belirtildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.