Pençe Harekâtı Bağdat'ı karıştırdı: 52 vekilden oturum çağrısı

Pençe Harekâtı Bağdat'ı karıştırdı: 52 vekilden oturum çağrısı

Irak parlamentosundan 52 vekil, Türkiye'nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde düzenlediği Pençe Harekâtı'na karşı Meclis oturumu düzenlenmesini istedi.

Türkiye’nin Irak’ta düzenlediği Pençe Harekâtı’na Bağdat’tan tepkiler yükseliyor. 52 vekil, merkezi parlamentoda Türkiye’nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki bombardımanının ele alınacağı bir oturum düzenlenmesini talep etti. Vekiller, oturuma Irak Başbakanı Adil Abdül Mehdi’nin de katılmasını istedi.

52 vekilin Irak parlamentosunun Meclis Başkanlığı’na yazılı olarak ilettiği talepte, oturuma Mehdi’nin yanı sıra içişleri bakanı ve diğer ilgili bakanların da katılması çağrısı yer aldı. Başvuruda imzası bulunan Gorran (Değişim) Hareketi üyesi vekil Kawa Mohammed, Türkiye’nin harekâtını ‘Irak’ın egemenliğini ihlal etiğini’ belirterek kınadı. Muhammed, Irak hükümetini BM Güvenlik Konseyi nezdinde Türkiye’ye karşı bir girişimde bulunmaya çağırarak, “Irak’ın bu tür ihlalleri engellemek için güçlü bir siyasi iradesinin olması gerekir” dedi.

Pençe Harekâtı nedeniyle Irak’ta en az beş sivilin yaşamını yitirdiği belirtilirken, Kürdistan Bölgesel Yönetimi hükümetinden de dün Türkiye’ye bir tepki gelmişti. Açıklamada, ‘TSK bombardımanında sivillerin öldüğü, sivil kayıplarına ilişkin kaygıların Türkiye hükümetine aktarıldığı’ belirtilmişti. Erbil hükümeti, ‘Kürdistan topraklarının komşulara yönelik saldırılar için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu’ da belirtmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.