Pegasus Altan’ın işine son verdi: Karanlığa teslim olmayacağım

Pegasus Altan’ın işine son verdi: Karanlığa teslim olmayacağım

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus Havayolları’na ait uçakla ilgili yaptığı değerlendirmeler üzerine pilot Bahadır Altan’ın iş akdi çalıştığı aynı havayolu şirketi tarafından feshedildi.

Pegasus Havayolları'na ait İzmir-İstanbul seferi yapan PC2193 sefer sayılı Boeing 737 tipi uçak, Çarşamba günü Sabiha Gökçen Havalimanı'na sert iniş yaptıktan sonra pistten çıkmış, yaşanan kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 180 kişi de yaralanmıştı.

Yaşanan kaza sonrası CNN Türk ekranlarında katıldığı yayında değerlendirmelerde bulunan aynı Pagasus Havayolları şirketi pilotu Bahadır Altan’ın iş akdi feshedildi. Eski bir savaş pilotu olan Altan, iş akdinin feshedildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. 

Altan, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: “Freni patlamış kamyon düzeni suçluyu buldu! Pegasus iş akdimi feshetti. Hakikati gizlemeye gücünüz yetmez. Ne vız gelen tehditleriniz, ne işten atmalarınız bizi susturamaz. Bu ülkeyi uçurumunuza teslim etmeyeceğiz.”

Ulaştığımız pilot Bahadır Altan, bu sabah işe gittiğinde Pegasus yetkililerinin kendisine “Ya istifa et, ya da işine son vereceğiz” dediğini anlattı. Yetkililere kendisinin istifa etmeyeceğini, konuşmalarının sorumlulukları arasında olduğunu söylediğini aktaran Altan, “Ben istifa etmeyince iş akdim feshedildi” dedi.

Ajansımıza yaptığı değerlendirmede, işten atılma kararının iktidarın baskısıyla gerçekleştiğine vurgu yapan Altan, “CNN Türk iyi çalışmış belli ki. İşten çıkarılmamın iktidarın baskısıyla gerçekleştiğini söyleyebilirim. CNN Türk’teki konuşmamın ardından troller tarafından hedef gösterildim. Bunlar beni susturmaya yetmez. Bu karanlığa teslim olmayacağım. Sözümü söylemeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Altan, 2008 yılında çalıştığı Türk Hava Yolları’ndan (THY) da sendikal faaliyetleri nedeniyle görevden alındığını hatırlattı.

Pistten çıkan uçakla ilgili CNN Türk yayına telefonla bağlanan Altan, konuyu Kanal İstanbul'a ve diğer mega projelere getirip, şunları söylemişti: "Ülke olarak bir duralım. Biz hala 3. havalimanındayız, hala kanal açıyoruz. Ülke freni patlamış kamyon gibi. Çığ düşen insanları kurtarmaya gidenler yaşamını yitiriyor. Deprem bekliyor İstanbul'u. Buna hazırlanalım bir duralım. Proje üstüne proje üretme yerine biraz aklıselim olmak gerekiyor. Azıcık duralım." 

Bunun üzerine devreye giren sunucu, "Bahadır Altan çok teşekkür ederiz yorumlarınız için" diyerek telefon bağlantısını sonlandırmıştı. Canlı yayında yaşanan bu olay, özellikle sosyal medyada gündeme oturmuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.