Pazarda 'kilo' değil 'tane' dönemi

Pazarda 'kilo' değil 'tane' dönemi

Açlık sınırının asgari ücretin üstünde olduğu şu dönemde vatandaş pazardan eli boş dönüyor. Eskiden 50 liraya alışverişini tamamlayabildiğini söyleyen vatandaş, şimdi poşetin dibini bile dolduramadığını ifade ediyor.

Cumhuriyet'Ten Seçil Demirer'in haberine göre, Büyükçekmece Kapalı Pazarı'ndaki esnaf müşteri açlığından ve maliyet artışlarından şikâyet ederken, vatandaş da pahalılıktan dert yandı. Halk artık pazara alışveriş arabasıyla değil daha çok poşetle gidiyor. Kriz yüzünden insanların para harcamak istemediğini belirten esnaf pazara getirdikleri ürünlerin bitmemesinden şikâyet ediyor.

Büyükçekmece Kapalı Pazarında bakliyat satan Ethem Tetik, iki işte çalıştığını ancak ailesini geçindirecek kadar para kazanamadığını belirterek, “Cevizin kilosunu yerinden 20 liradan alıyorum, 25 liradan satıyorum, kâr edemiyorum. Aldığım malı çoğu zaman satamıyorum elimde kalıyor. Böyle giderse pazarcılığı bırakacağım. Çünkü kazandığım kiraladığım pazar yerine ve ürünü getirme maliyetine bile değimiyor” ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.