Paşinyan: İnanılmaz derecede acı verici bir karar aldım

Paşinyan: İnanılmaz derecede acı verici bir karar aldım

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 'Karabağ savaşının sona ermesi' konusunda Azerbaycan ve Rusya ile ortak bir bildiri imzaladıklarını açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 'Karabağ savaşının sona ermesi' konusunda Azerbaycan ve Rusya devlet başkanlarıyla ortak bir bildiri imzaladıklarını açıkladı. Paşinyan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kendim ve hepimiz için çok zor bir karar aldım" ifadelerini kullandı.

Bildiri metninin kendisi ve Ermenistan halkı için 'inanılmaz derecede acı verici' olduğu ifadelerini kullanan Paşinyan, "Bu kararı, askeri duruma dair derin bir analizin ardından verdim" dedi. Paşinyan söz konusu bildiriye dair ayrıntı vermezken, Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan topraklarda kalacağı belirtiliyor. Ermenistan'ın Karabağ'a dair BM kararlarını uygulamayı kabul ederek 15 Kasım, 20 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde aşamalı olarak belirli bölgelerden çekilebileceği ve Rus barış güçlerinin Karabağ'da bazı yerlere konuşlanabileceği öne sürülüyor.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: SAVAŞA SON VERİLDİ

Paşinyan'ın duyurusundan kısa süre sonra Kremlin'den yapılan açıklamadaysa, 'Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin Karabağ'daki tüm savaş faaliyetlerine son veren bir anlaşma yapıldığı' belirtildi.

Anlaşma haberiyle eş zamanlı olarak Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den bir patlama haberi geldi. Patlamanın sebebi henüz bilinmiyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.