Pasaport ve ehliyette yeni dönem

Pasaport ve ehliyette yeni dönem

Süleyman Soylu, pasaport ve sürücü belgelerinin artık nüfus müdürlüklerinden alınabileceğini açıkladı. Uygulama 2 Nisan'da yürürlüğe girecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşların artık pasaport ve sürücü belgesi için ayrı ayrı birimlere başvurmasına gerek kalmayacağını, 2 Nisan itibariyle tüm bu işlemler için ilçe nüfus müdürlüklerimize başvuru yapılabileceğini açıkladı.

Süleyman Soylu, “Pasaport ve Sürücü Belgelerine İlişkin İş ve İşlemlerin Devir Töreni”nde yaptığı konuşmada, teknolojinin getirdiği kolaylıklar karşısında eskinin alışkanlıklarında ısrar etmenin, zaman, mekan ve mali açıdan israf olduğunu söyledi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Soylu, bu kapsamda Bakanlıkça yürütülen bazı hizmetlerin yapısında değişiklikler ve sadeleştirmeler yapmayı kararlaştırdıklarını belirterek, bu hizmetler için istenen toplam 2 bin 185 belgeden 754 tanesini kaldırdıklarını, böylece 2016 verileriyle hesapladığında 75 milyon 777 bin Türk lirası tasarruf sağladıklarını bildirdi.

BAŞVURU NOKTA SAYILARI ARTTI

Pasaport ve sürücü belgeleri işlemlerinin Emniyet Genel Müdürlüğünden Nüfus Genel Müdürlüğüne devrinin de kamu verimliliğinin artışına dönük bir yaklaşımın ürünü olduğuna işaret eden Soylu, açıklamasında, “Bu değişiklik sayesinde hem vatandaşımızın daha hızlı hizmet almasını temin ediyoruz, hem de emniyet teşkilatımızın büro işi yükünü azaltarak asli görevi olan kolluk hizmetlerine daha fazla enerji ve kapasite ayırmasını temin etmiş oluyoruz. Yapılan bu düzenlemeyle pasaport başvuru noktası 503 merkezden 761 merkeze, sürücü belgesi başvuru noktası ise 596 merkezden 690 merkeze çıkmış olacak. Yani vatandaşımızın pasaport ve ehliyet alma noktalarına erişebilirliğini artırdık ve hizmet yaygınlığını Türkiye’nin hemen hemen bütün uç noktalarına ulaştırmış olduk. 2 Nisan’dan itibaren tüm bu işlemler için ilçe nüfus müdürlüklerimize başvuru yapılacak.” dedi.

Araç tescil ve devir işlemlerinin 1 Şubat itibarıyla noterlere devredilmesiyle elde edilen kazanımlara da değinen Soylu, bugüne kadar 1 milyon 220 bin işlem gerçekleştirildiğini aktardı. Soylu, Mekansal Adres Kayıt Sistemi’nin hayata geçirilmesiyle de çok önemli kazanımlar elde edileceğini söyledii açıklamasında , bugüne kadar 20 milyon 500 bin yeni kimlik verildiği bilgisini vererek  Bu sene hedefin de 20 milyon olduğunu ifade etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.