Parlamenter sisteme dönüş görüşmeleri yarın başlıyor

Parlamenter sisteme dönüş görüşmeleri yarın başlıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “parlamenter sisteme hızlı bir geçiş için yol haritası belirlemek” üzere Millet İttifakı’na yaptığı çağrı kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yarın bir araya gelecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerinden sonra parlamenter sisteme hızlı bir geçişin yol haritasını şimdiden belirlemek için Millet İttifakı’nda yer alan partilere yaptığı toplantı çağrısı kapsamında ilk olarak yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek. İki lider 4 Haziran Pazartesi(yarın) saat 11 30’da CHP Genel Merkezi’nde görüşecek.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin geçiş süreci için 2 yıl öngördüğünü söylemesinin ardından bir çağrı yapan Meral Akşener, Millet İttifakı’nda bulunan siyasi partilerin liderlerine bir araya gelmeyi önermiş ve İYİ Parti’den yapılan açıklamada Akşener’in liderlere, “parlamenter sisteme hızlı ve sağlıklı bir şekilde geçebilmek için 24 Haziran öncesi bir yol haritası açıklamak millete güven verecektir” dediği ifade edilmişti.

Parlamenter sisteme dönüşün en kısa sürede tamamlanması gerektiğini savunan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kılıçdaroğlu’nun ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelecek. İki lider telefonda yaptıkları görüşmede miting programlarına bakarak en kısa sürede buluşmayı kararlaştırdı.

Akşener’in çağrısının ardından CHP, İYİ Parti ve SP genel başkan yardımcıları parlamenter sisteme dönüş konusunda bir ön toplantı yapmıştı. Liderlerin görüşmelerinin ardından “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi”nden parlamenter sisteme dönüş için izlenecek yol haritasının ve takvimin nasıl olacağının netleştirilmesi, sonrasında da bunun kamuoyuna açıklanması bekleniyor. (DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.