Öztrak'tan, İmamoğlu’na ‘Kürtçe kurs’ desteği

Öztrak'tan, İmamoğlu’na ‘Kürtçe kurs’ desteği

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ‘Kürtçe dil kursu açılacak’ çıkışına destek verdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “İSMEK’lerde Kürtçe dil kursu kesinlikle açılacak” açıklamasına, “Kurs açmak yasak mı?” sözleriyle destek verdi.

Hakkı Savunanlar Platformu ile görüşen  İmamoğlu, daha önce gündeme gelen Kürtçe dil kursu talebiyle ilgili, “İSMEK’lerde Kürtçe dil kursu kesinlikle açılacak” açıklaması yapmıştı.

‘KURS AÇMAK YASAK MI?’

İmamoğlu’nun bu çıkışı hakkında partiden ilk yorumu CHP Genel Sözcüsü Faik Öztrak yaptı. Öztrak, “İSMEK’lerde Kürtçe kurs açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna sadece, “Kurs açmak yasak mı?” sözleriyle yanıt verdi.

Rûdaw’a yer alan haberde, Hakkı Savunanlar Platformu Başkanı İlyas Buzgan, İmamoğlu’nun ve CHP’nin tavrı hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Sayın İmamoğlu ile bir görüşme yaptık ama bu ilk görüşmemiz değil. Daha önce de Kürtçe kurs ve kreşler hakkında sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmüştük ve kendileri de bu görüşümüzü olumlu bulduklarını belirtmişlerdi. Toplantılarımız olumlu bir atmosferde geçti ve biz meseleden bahsetmeden kendileri bu ihtiyacı dile getirdi. Biz de bu tavır karşısında mutlu olduk.”

Ekrem İmamoğlu daha önce de verdiği röportajda, belediyenin kültür programlarında Kürtçe’ye yer verilebileceğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.