Öztrak: Dediklerinizi ispat etmezseniz şeref yoksunusunuz

Öztrak: Dediklerinizi ispat etmezseniz şeref yoksunusunuz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partilerine yönelik açıklamalara tepki gösterdi. "CHP'yi terörle yan yana getirmek edep yoksunluğudur" diyen Öztrak, "Bu dediklerinizi ispat etmezseniz şeref yoksunusunuz" ifadelerini kullandı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında partinin genel merkezinde toplandı.

Toplantı sırasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.

‘MİLLETİ BÖLMEYİ GÖZE ALACAK KADAR GÖZLERİ DÖNDÜ’

Yerel seçimde AK Parti ve MHP’nin yaptığı işbirliğine değinen Öztrak, ”1 ay önce ‘Herkes kendi yoluna’ deyip, ayrılanlar dün panik içinde yeniden kucaklaşıyorlardı. Bunlar 3 büyükşehirde havlu atacaklarını anladılar ve bu 3 büyükşehirden birini bile alamayacaklarını gördüler” dedi.

”Bu zevatı izlerken milletimizin başı döndü” diyen Öztrak, “Ancak bunlarda nasıl bir omurga varsa dönmekten bir türlü yorulmadılar. Karşımızda kendi bekasından başka bir şey düşünmeyen, koltuklarını koruyabilmek için milletimizi bölmeyi dahi göze alacak kadar gözü dönmüş, ülkenin bekası açısından tehdit oluşturan bir şer ittifakı vardır” ifadelerini kullandı.

‘CHP’Yİ TERÖRLE YAN YANA GETİRMEK EDEP YOKSUNLUĞUDUR’

CHP’nin “terörle yan yana getirilemeyeceğini” belirten Öztrak, şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizme karşı savaşırken kurduğu, milliyetçiliği duvarlara değil Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na, Ege’nin mavi sularına yazmış bir genel başkanı olan ve ayrıca bir başka genel başkanına PKK terör örgütü tarafından suikast tertip edilmiş CHP’yi terörle yan yana getirmek edep yoksunluğudur. CHP’ye karşı bu suçlamalarda bulunanlardan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sicili ortadır. Bugün terör örgütü olduklarını açık açık söyledikleri FETÖ örgütüne ‘Ne istediniz de vermedik’ diye gözyaşları içinde seslenen, milliyetçiliği ayaklar altına alan kişidir. Bu sözleri içine sindirebilen iktidarın küçük ortağı da nefret dilinde büyük ortaktan aşağıya kalmamaktadır. Atılan bu çamurlar CHP’nin üzerinde durmaz. Ama madem böyle bir iddiayı ortaya attınız onlara şunu söylüyorum: Bu dediklerinizi ispat etmezseniz şeref yoksunusunuz.”

‘NEREDEN ÇIKTI BU FEDERAL SİSTEM?’

AK Partili milletvekillerinin geçen hafta Almanya’ya gittiğini hatırlatan Öztrak, ”Gidiş sebeplerini de sosyal medyadan paylaşmışlar. Sebep de Almanya’daki federal sistemin işleyişi hakkında görüş alışverişi hakkında bulunmakmış. Bir de rivayet o ki Sayın Bahçeli’de bu ziyarete ön izin vermiş. Nereden çıktı bu federal sistem? Anayasa değişikliği referandumuna gidilirken ‘Cumhurbaşkanına eyalet kurma yetkisi veriliyor’ diye uyarmıştık” ifadelerini kullandı.

‘KANATLI HAYVAN ÜRETİCİLERİ KAN AĞLIYOR’

Çok sayıda firmanın konkordato ilan ettiğini belirten Faik Öztrak, şöyle devam etti:

“Türkiye Kanatlı Hayvan Üreticileri Merkez Birliği, ülke genelinde toplam 14 bin üretici firmanın yüzde 50’sinin önümüzdeki ay itibariyle kapanması endişesini dile getirdi. Vatandaşın ayda ortalama 15 kilo et yediğini söyleyen bunun yerine biraz balık, tavuk ve hindi eti yenirse bu işin çözüleceğini dile getiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bu gelişmeleri dikkatine sunuyorum. Millet zaten kırmızı et yiyemiyordu bu gidişle kanatlı hayvan eti de yiyemez duruma gelecek. Kanatlı hayvan üreticileri de kan ağlıyor.”

‘SOYANI DEĞİL, SOYANI YAKALAYANI GÖREVDEN ALIYORLAR’

Üniversite mezunu işsiz sayısının 1 milyon 100 bini geçtiğini dile getiren Öztrak, “Hayat pahalılığında ülkemizde dünyadaki ilk 10 ülke arasına girmiş. Ama bakıyoruz bu beyler sıkıntıların sorumlusu olarak soğanı bulmuşlar. Yine pansuman ve aspirin tedavisi uyguluyorlar. Saraydaki bu beylere hatırlatalım eğer sorumlu arıyorsanız soğana değil ülkeyi soyana bakacaksınız. Ama bu beyler ülkeyi soyanı değil soyanı yakalayanı görevden alıyorlar. En son İstanbul belediyelerini denetleyen Sayıştay 15’inci Grup Başkanı’nı da görevden aldılar” dedi. (DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.