Özkök: Hüseyin, Rabia işareti yapsa da postalanır mıydı?

Özkök: Hüseyin, Rabia işareti yapsa da postalanır mıydı?

Mogadişu'dan geldiği Türkiye'den Mısır'a gönderilen ve bir savcıya suikast suçlaması ile idam edileceği belirtilen İhvan üyesi Muhammed Abdulhafız Hüseyin'in iadesini yazan Ertuğrul Özkök: Polise Rabia işareti yapsaydı yine de iade edilir miydi?

Mısır’ın talebi üzerine bu ülkeye gönderilen ve ülkedeki Sisi darbesi ile iktidardan düşürülen İhvan (Müslüman Kardeşler) üyesi olduğu belirtilen Muhammed Abdulhafız Hüseyin’le ilgili bir yazı yazan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, “Eğer kendisini yakalayan polislere Rabia işareti yapsaydı, yine postalanır mıydı?” diye sordu.

İhvan (Müslüman Kardeşler) mensubu olduğu ve Mısır’da hakkında idam kararı bulunduğu öğrenilen Muhammed Abdulhafız Hüseyin’in, Türkiye’den siyasi sığınma talebinde bulunduğu ancak talebi reddedilerek 18 Ocak’ta Mısır’a teslim edildiği öğrenilmişti. Mısır’a gönderilen Hüseyin’in uçakta elleri arkadan kelepçeli fotoğrafını çeken temizlik işçisi Muhammed Emin Çelik ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçlamasıyla tutuklanmış ancak tepkiler üzerine serbest bırakılmıştı.

Özkök bugün yazdığı yazıda İstanbul Valiliği’nin Hüseyin’in iadesinin ‘sehven’ gerçekleştiğini açıkladığını hatırlatarak, “Bu açıklama benim soruma cevap vermiyor. Bu genç, polise Rabia işareti yapsaydı yine de iade edilir miydi?” diye sordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.