Özhaseki: İttifak olmadı hüzünlüyüz

Özhaseki: İttifak olmadı hüzünlüyüz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki: İttifak için yasal zemin oluşturulamadı. Keşke 1 yıl önce bu iş konuşulsaydı ve gerekli çalışmalar yapılabilseydi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki CNN Türk’ye katıldığı canlı yayında MHP’yle ittifak konusunda açıklamalarda bulundu.

Özhaseki, “İttifak için yasal zemin oluşturulamadı. Keşke 1 yıl önce bu iş konuşulsaydı ve gerekli çalışmalar yapılabilseydi. İçimizde bu durumun hüznü var” dedi.

Mehmet Özhaseki 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı yaptıkları MHP’yle yerel seçimde ittifak yapılmama nedenini açıkladı. Özhaseki yasal boşluğa dikkat çekerek ”Keşke 1 yıl önce bu iş konuşulsaydı ve gerekli çalışmalar yapılabilseydi. İçimizde bu durumun hüznü var” dedi. Özhaseki’nin açıklamaları şöyle:

FORMÜL BULAMADIK: MHP ile yaptığımız görüşmeler çok net. En büyük sıkıntımız yasal altyapının olmamasıydı. Bunlar yapılmadığı için boşlukta kaldı. Formül bulamadık. Formül bulunursa konuşulur. İpler kopmuş değil.

İÇİMİZDE BUNUN HÜZNÜ VAR: İttifak için yasal zemin oluşturulamadı. Keşke 1 yıl önce bu iş konuşulsaydı ve gerekli çalışmalar yapılabilseydi. İçimizde bu durumun hüznü var. Yerel seçimde ittifak olmasa da ipler tamamen kopmuş değil.

ANKET ÇALIŞMALARI: Anket sistemi bizde oturmuş vaziyette. Bütün şehirler için yapılıyor. Bir taraftan teşkilatın görüşleri raporlanıyor. Tedbili kıyafetle giden arkadaşlarımız var. Çarşıları geziyorlar, teyzelerle ablalarla sohbet ediyorlar. En azından 400-500 kişiyle görüşerek dönüyorlar. Hangi büyükşehirde hangi adayın ne kadar oy alacağına ilişkin anket çalışmaları sürekli yapılıyor. Fakat bu anket sonuçları arkadaşlarımız arasında beklenti veya kırgınlığa neden olabileceği için paylaşılmıyor. Teşkilatlarımız da sürekli vatandaşla görüşerek adaylık konusunda çalışmalar yapılıyor.

MELİH GÖKÇEK’LE 35 YILLIK ARKADAŞIZ: Melih Bey’le görüşüyoruz. 35 yıllık arkadaşlığımız var. Gönlünden ne geçer bilemem. Kendisiyle yaptığım görüşmede ‘ben AK Partiliyim” dedi. Biz yeni adaylar bulmaya çalışıyoruz. Ben ne kapı açabilirim ne de kapı kapatabilirim.

GÖREV VERİLİRSE KAÇINMAM: Şahsımın da ismi geçiyor. Ancak ortaya çıkacak bu tablo neticesinde görüşmeler başlayacak. Sayın cumhurbaşkanımızın başkanlık ettiği görüşmelerde eğer öyle bir kanaat belirirse herhalde arkadaşlarımızın görevi reddetmeyeceği kanaati bende var. Şahsımla ilgili de soruyorsunuz. İnsanların siyasete girme hedefi vardır. Ben ideallerim için siyaset yapıyorum. Bulunma sebebimiz Allah rızası için gayrettir. Burada da bir görev verilirse bu işten kaçınmaz. Ancak benim görevim şu anda her şehirde en çok oyu alabilecek isimleri hazırlanıp genel merkeze, beyefendinin önüne sunmak.

VEKİLLERDEN BELEDİYE BAŞKANI DÜŞÜNMÜYORUZ: Arkadaşlarımız bir adaylık takvimi oluşturdular. Nihai karar yarın MKYK’da verilecek. Cumhurbaşkanımızın da onayıyla bu süreç netleşecek. Çok geciktirmeyi düşünmüyoruz, tahminime göre Aralık ayına kadar bütün adaylarımız belli olacaktır. Biz bütün belediyelerde seçimi alacak gibi hazırlanıp, ona göre çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Genel olarak milletvekili arkadaşlarımızı, belediye başkanı adayı olarak düşünmüyoruz.

O BÖLGENİN İNSANINI ADAY GÖSTERECEĞİZ: Silopi’de, İdil’de 15 günde 1 su akıyordu. Yüksekova’ya gittiğimde hayretler içinde kalmıştım. Altyapı sistemi yoktu. Vatandaşlar yaptığımız çalışmaları görüyor. Artık orada huzur var, güvenlik var. Terörün en şiddetli olduğu yerde bile memur arkadaşlar gönül rahatlığıyla sokakta geziyor. Biz o bölgenin insanlarını, kendi memleketlerinde aday olarak göstereceğiz. Yeni bir hazırlık içindeler. Gönül belediyeciliği ön planda. Sloganımız yakında flaş olarak çıkacak.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.