Özgür Gündem davasında yargılanan 12 kişiye hapis istemi

Özgür Gündem davasında yargılanan 12 kişiye hapis istemi

Özgür Gündem Gazetesi'nin nöbetçi yayın yönetmenliğini yapan 13 kişinin yargılandığı davada, mütalaa açıklandı. Savcı, 12 kişi için 1,5 yıldan 13 yıla kadar hapis cezaları verilmesini talep etti.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin nöbetçi yayın yönetmenliğini yaptıkları gerekçesiyle yargılanan 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can ile gazeteciler Ertuğrul Mavioğlu ve Celal Başlangıç’ın da aralarında bulunduğu davada, mütalaa açıklandı. Savcı, 12 kişi hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1,5 yıldan 13 yıla kadar değişen hapis cezaları istedi.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ve  Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren katıldı.

Duruşmada savcı Ercan Gümüş esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanıkların PKK tarafından gerçekleştirilen şiddet eylemlerini meşru gösterici, övücü ve destekleyici şekilde haber içerikleri ve yazılar yayımlayarak, “Silahlı terör örgütü propagandası yaptıkları” iddia edildi. Hüseyin Aykol için “Zincirleme biçimde örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla 2 yıl 7 aydan 13 yıla kadar hapis cezası istendi.

AVUKATLARIN SÜRE TALEBİ KABUL EDİLDİ

Mütalaada Celal Başlangıç, Öncü Akgül, Faruk Eren, Ertuğrul Mavioğlu, İhsan Çaralan, Fehim Işık, Celalettin Can, Ömer Ağın, Veysel Kemer, Dilşah Karakaya ve Yüksel Oğuz’a ise “Silahlı terör örgüt propagandası’ suçlamasıyla 1,5 yıldan 7,5’er yıla kadar hapis talep edildi.

Mütalaada, cezaevinde bulunan Mehmet Şirin Taşdemir için cezai sorumluluğu bulunmadığı gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığı belirtildi. Sanık avukatları mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre talep etti. Talebi kabul eden mahkeme heyeti, davayı 16 Temmuz’a erteledi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.