'Özgecan Yasası' için kadın verilere çağrı

'Özgecan Yasası' için kadın verilere çağrı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Antep Temsilcisi Funda Gök, kadın cinayetleri sıralamasında 3'üncü sırada yer alan Antep'de çalışmalarının 12 Haziran'dan itibaren görünür kılınmaya başladığını ve bölgedeki davaların takipçisi olacaklarını söyle

ANTEP - Yaklaşık 5 yıl önce ülke genelinde kadın cinayetleri konusunda farkındalık yaratmak ve adli süreçleri takip etmek amacıyla kurulan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Haziran ayında Antep'de de bir oluşuma gitti. İlk olarak 12 Haziran'da yaptıkları açıklama ile kendilerini duyuran Platform, ilk olarak 12 Haziran'da sokağa çıkıp, "Özgecan Yasası" için imza kampanyası başlattı.

2014 yılı verilerine göre ülkedeki kadın cinayetleri sıralamasında Antep'in 3'üncü sırada yer aldığını ifade eden Platformun Antep Temsilcisi Funda Gök, kentin kadın cinayeti ve şiddetinin en yoğun yaşadığı kentlerden biri olduğunu kaydetti. Gök, "Buna rağmen bu yönlü çalışmalar çok azdır. Bundan sonra bu eksikliği doldurmak için çok yoğun çalışmaların içine gireceğiz. Daha 3 hafta önce Nizip'te bir kadın cinayeti işlendi. Yine bölgede Adıyaman'da bir kadın cinayeti daha meydana geldi. Platformu sadece Antep değil, bölgede yaşanan birçok kadın cinayeti davasına bakıyor" dedi.

'Özgecan Yasası'nın çıkması için mücadele edeceğiz'

Özgecan olayından sonra Türkiye'deki kamuoyunun kadın cinayetlerine etkili bir şekilde tepki verdiğini kaydeden Gök, bunlarında başında da Antep'in geldiğini belirtti. 
Özegecan cinayetinin bardağı taşırdığını ve kadınları sokağa döktürdüğünü belirten Gök, kadın cinayetlerine son vermek için taleplerini "Özgecan Yasası" adı altında hazırlayıp Meclise sunduklarını ve bu yasanın Meclis'ten geçmesi için mücadele edeceklerini söyledi. 

'Yargı üzerine düşeni yapmıyor'

Yargının kadın cinayetleri davalarında üzerine düşeni yerine getirmediğini de dile getiren Gök, katillerin "iyi hal" ve "tahrik indirimi" ile aklandığını söyledi. Bu konuda Özgecan Aslan davasının bir mihenk taşı olabileceğine vurgu yapan Gök, "Çünkü işlenen suç çok net ve yapılması gerekenler de bellidir. Onun yerine 'acaba hangi indirimden yararlanabiliriz' diyen katil savunucuları birçok noktada açık arıyor. Hiçbir indirim kabul etmeden kadın katilleri ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almalıdır" diye belirtti. 

'Kadın vekillerle birlikte mecliste olacağız'

Gök, 11 Temmuz'da ikinci Türkiye yürütme toplantılarını yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Toplantıda aldığımız temel karar Meclis'in üzerine düşeni yapması kararıydı. Artık top onlardadır. Mevcut durumda her zamankinden çok daha fazla kadın milletvekilimiz var. Özellikle HDP'nin barajı aşması ile sayıları artan kadınların derhal çalışma yürütmesi gerekiyor. Onlara her zamankinden daha fazla iş düşüyor. Çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz, stantlar açacağız, duyurularımızı yapacağız. Bayramdan sonra bütün kadın vekilleri davet ederek, basın toplantısı düzenleyip, Özgecan Yasası'nın çıkarılması için aktif çalışma yürüteceğiz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.