Özgecan Arslan anıldı: Binlerce kadın katledildi

Özgecan Arslan anıldı: Binlerce kadın katledildi

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 4 yıl önce okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesi, kızlarının mezarını ziyaret etti.

11 Şubat 2015’te bindiği minibüste öldürülen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen Özgecan Aslan, ailesi ile yakınları tarafından mezarı başında anıldı.

 

Canlarının her geçen gün daha da acıdığını dile getiren baba Mehmet Aslan, “Bu 4 yıl içerisinde ‘Bu son olsun, milat olsun’ dediler ama binlerce kadın katledildi. Aklımızın erdiği kadar devletimizin, milletimizin yanındayız; halkımızın yanındayız. Birlik ve beraberlik olsun, diye hep güzel şeyler söyledik; ama insan başına gelmeden anlayamıyor. Televizyonlarda bir kadın, annesi- babası ya da eşi, nişanlısı, arkadaşı tarafından vahşice öldürülüyor. Bunun önüne geçmek için bunu ciddi bir problem olarak kabul edip, ona göre çok geniş mutabakatlı büyük bir şura kurulup, bu sorunun çok boyutlu olarak ele alınması gerekiyor. Artık söyleyecek söz de kalmadı. Sözün bir anlamı yok, bir anlam ifade etmiyor. Katledilmiş olan bütün kadınların, kızların mekanı cennet olsun” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Aslan ailesinin 11 Şubat 2015’te, 19 yaşındaki kızları Özgecan’dan haber alamaması üzerine polise başvurmasının ardından başlatılan aramalar sonucunda, iki gün sonra Aslan’ın cansız bedeni bulunmuştu. Özgecan Aslan’ın tabutu kadınların omuzlarında yükselirken yürütülen soruşturma kapsamında Aslan’ın, arkadaşıyla vakit geçirdiği alışveriş merkezinden çıktıktan sonra evine dönmek için bindiği minibüste öldürüldüğü belirlenmişti. Zanlılar, aracın sürücüsü Ahmet Suphi ve babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe kısa zamanda yakalanarak tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.