Özel'den Erdoğan'a: Öyle geçmiyor, vatandaşın cüzdanını delip geçiyor

Özel'den Erdoğan'a: Öyle geçmiyor, vatandaşın cüzdanını delip geçiyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu da geçer ya hu" açıklamasına yanıt verdi. Özel, "Öyle geçmiyor, vatandaşın cüzdanını delip geçiyor" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz kuruna ilişkin, “Bu da geçer ya hu” sözlerini eleştirdi. Özel, “Öyle geçmiyor, delip de geçiyor vatandaşın yüreğini, cüzdanını delip geçiyor. Örtülü ödenekten beslenen ayda 35 bin lira maaş alan, Gül’ün kullandığı örtülü ödeneğin 7 kat fazlasını harcayan birisine tabi geçer ya hu” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın cevaplanmayan soru önergeleriyle ilgili yaptıkları uyarıları dikkate almadığını söyledi.

Özel, “Meclis’in üzerinden yeni vesayetin kokusunu alıyoruz. Verilecek kanun tekliflerinin ilk önce yürütmeden görüş alınacağı yönünde belgeler alıyoruz. Binali Yıldırım, espri yapa yapa, şaka yapa yapa rejim değişikliğine alet oldu, AKP’nin çok övündüğü son başbakan oldu. Şakalar yapa dursun bu söylediği şakadan öte arkasında duracak bir şey değil, Meclis Başkanının ağzından çıkanı kulağı duymaması anlamına gelir” dedi.

‘BİNALİ YILDIRIM HADDİNİ BİLSİN’

Yıldırım’ın açıklamasını “Meclis’e hakaret” olarak nitelendiren Özel, şunları söyledi:

“MHP son günlerdeki af teklifinden sonra, nizam intizam meselesinden MHP hiç üzerine alınmıyor mu acaba. Sayın Bahçeli bakın nerelere vardı olay? ‘Toplumsal mutabakat olmayan konularda sansasyonel teklif verilebilir bunlara nizam intizam getirmek lazım’ diyor. Meclis’e hakaret partilere hakaret muhalefete hudut çizmek gibi bir hadsizlik. Selamla başladınız nerelere geldiniz? Af için toplumsal mutabakat lazım. 290 milletvekili olan AKP ben yokum diyorsa yapacak bir şey yok.”

Yıldırım’a “Haddini bilsin” diyen Özel, “Binali Yıldırım haddini bilsin, sarayın atadığı, Meclis’i işlevsizleştirmeye kafaya takmış biri olarak Meclis’e hudut çizecekmiş. Milletvekillerine hududu millet çizer. Kanun teklifini gönderiyoruz diyemez haddini bilsin, milletvekilleri teklif verirse verir” ifadelerini kullandı.

‘EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜREBİLİRİZ’

Emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözmek için diğer partilere çağrıda bulunan Özgür Özel, “MHP, İYİ Parti ve HDP’nin teklifleri var. AK Parti’nin 290 milletvekili var. Diğer tarafta 310 tane var. Emeklilikte yaşa takılanların çözümü için, hodri meydan. Gelin 4 siyasi partinin kanun tekliflerini birleştirelim. Emeklilikte yaşa takılanlar sorununu 1 Ekim’de çözelim” diye konuştu.

‘YAPISAL SORUN DAMAT KAYINPEDER EKONOMİSİ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiye yönelik açıklamalarını değerlendiren Özgür Özel, “16 yıllık iktidar yapısal sorundan bahsedemez. Yapısal sorun varsa onu ortaya çıkartan 16 yıllık iktidardır. Kayınpeder damat ekonomisidir nedeni. Damat kayınpeder ekonomisine yabancı sermaye güvenmez. Yapısal sorunların başında bu geliyordur” dedi.

“Geçmişte yaşanan krizlerde bir yılda yaşanan kayıp 4 günde yaşanıyor” diyen Özel, şöyle devam etti:

“Olmayan kuşun kanatlarından etkileniyor, Twitter’daki kuşun. Bir tweet atıyor Trump, dolar 6 TL 7 TL’ye çıkıyor. ‘Bu da geçer ya hu’. Öyle geçmiyor, delip de geçiyor vatandaşın yüreğini cüzdanını delip geçiyor. Örtülü ödenekten beslenen ayda 35 bin maaş alan, Gül’ün kullandığı örtülü ödeneğin 7 kat fazlasını harcayan birisine tabi geçer ya hu. Ama bir de bin 600 TL maaş alan birine sor bakalım geçer mi?” (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.