Özbek sınır köylülerini dinledi

Özbek sınır köylülerini dinledi

Hakkari Eski Milletvekili ve şuanki AKP İl Başkanı Abdulmutalip Özbek, Şemdinli’de beş köyü ziyaret ederek köylülerin sıkıntılarını dinledi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Hakkari Eski Milletvekili ve şuanki AKP İl Başkanı Abdulmutalip Özbek Şemdinli’de Aktütün, Konur, Dereyanı, Yeşilbayır ve Oğuraçan köylerini ziyaret ederek buralarda yaşayan vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Özbek sabah saatlerinde AKP Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül ile beraber Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 65 kilometre mesafedeki Yelibayır köyüne geldi.

Burada Özbek'i köy meydanında toplanan vatandaşlar karşıladı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Özbek, ardından köy okulunu ziyaret ederek öğretmenlerle sohbet etti. Bir süre öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Özbek, okulun eksik araç gereçleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşeceklerini söyledi. Ardından köyden ayrılan Özbek ve beraberindekiler, Uğuraçan köyüne geçti. Burada da kendisini karşılayan köylülerle sohbet eden Özbek, köy meydanında kendisine ikram edilen çaydan içti.

Ardından Konur köyüne geçen Özbek, burada da köylülerin sorunlarını dinledi. Özbek burada 600 yıllık olduğu belirtilen tarihi bir mezarlığı da ziyaret edip dua etti. Özbek, daha önce girişimleri sonucu açılan ve çalışmaları süren yaklaşık 3 kilometrelik yolu denetledi.

'ÇÖZÜM SÜRECİ OLMAYASAYDI BURADA OLAMAZDIK'

Burada gazetecilere açıklama yapan Özbek, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. 

Özbek şöyle konuştu: "Eğer çözüm süreci olmasaydı bugün bizler burada olamazdık. Buradaki bu birliği, beraberliği ve güzelliği çözüm süreci sayesinde yaşıyoruz. Bakın bugün anneler artık ağlamıyor. Birlik ve beraberlikle bu dağlarda ve vadilerde yemek yiyebiliyoruz. Hepimiz burada birlik beraberlik içinde kardeşlik ruhu içinde gülümseyerek bu vadileri geçiyoruz. Bizler bu barış ortamını sağlayan, çözüm sürecine katkı sunan başta Sayın Başbakanımız olmak üzrere herkese buradan teşekkür ediyoruz" dedi.

Yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Özbek, köyün eski yolunun çok sıkıntılı olduğunu söyledi.

Muhtarların müracaatları sonucu yeni bir yol açmaya karar verdiklerini aktaran Özbek, "Daha önce köy muhtarlarımız geldi ve bu yolun sorun olduğunu bize ilettiler. Bu nedenle de bir çözüm getirmemizi istediler. Bu yol kış yolu diyebileceğiz bir yol. Köyün eski yolu çok sıkıntılı bir yoldu. Vatandaşlarımız kışın hastalarını ilçe merkezine getiremiyordu.  Eski yolda köylülerimiz çok büyük eziyetler yaşadı. Yeni yapılacak yolun kışın açık olması durumunda köylüler ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Bizler de bunun üzerine durumu gerekli yetkililere ilettik. Ardından konuyu Başbakanımıza anlattım. Bu yolun yapılmasında başta başbakanımız olmak üzere köy muhtarlarımızın da büyük emeği var. Bu yol sıkıntısının beş yıllık bir geçmişi var. Yol çalışmalarını sürdüren firma yetkilileri büyük bir özveriyle çalışıyor. Bu yolun şuan ki halinden ziyade bir önceki durumunu görmek gerekiyordu. Bu yolun yapılması ile köylülerimiz ulaşım anlamında rahatlayacaklardır" dedi.

Özbek ardından, köylülerin kendileri için hazırladığı yemeğe katıldı.

Yemekten sonra Özbek ve beraberindekiler, Dereyanı Köyü Orta okulunu ziyaret etti. Bir süre öğretmenlerin sıkıntılarını dinleyen Özbek, ardından Aktütün’e Köyüne geçti. Özbek yolda otostop çekerek okula gitmeye çalışan bir grup öğrenciyle karşılaştı. Burada öğrencileri dinleyen Özbek, ulaşım sorunun çözülmesi için yetkililerle görüşeceklerini belirtti. Aktütün’de vatandaşlarla görüşen Özbek ardından köyden ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum