Oy verme işlemi sona erdi sayım başladı

Oy verme işlemi sona erdi sayım başladı

Yerel seçimlerde oy verme işlemi sona erdi. Sandıkların kapanmasının ardından oy sayımına geçildi.

Türkiye genelinde 57 milyon seçmenin sandık başına gittiği Yerel Seçimler için oy verme işlemi yurt genelinde saat 17.00’de sona erdi.
5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için gerçekleştirilen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yurt içinde 57 milyon 58 bin 636 seçmen için 194 bin 390 sandık hazırlandı.

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te oy verme işlemi saat 07.00’de başladı. Bu kentlerde saat 16.00 itibarıyla sandıklar kapandı.

Bu illerin dışında kalan diğer illerde ise oy verme işlemi saat 08.00’de başladı. Bu illerde yaşayan seçmenler, saat 17.00’ye kadar oylarını kullandı.

Yurt genelinde bütün sandıkların kapanmasının ardından oy sayımına geçildi.

OY SAYIMI SIRASI NASIL OLACAK?

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağı kaldırılmadan sonuçlar açıklanamayacak.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.