Otoyollarda hız sınırı artıyor

Otoyollarda hız sınırı artıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollarda hız sınırını 137 kilometreye çıkartabileceklerini söyledi.

Trafikte yeni düzenlemeler geliyor. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Şu anda otoyolda hız sınırı 132 kilometre, maksimum sınır. 120 artı yüzde 10. Biraz daha izleyip otoyollarda hız sınırını 20-25 kilometre daha yukarı çıkaracağız. Buradaki regülasyonu iyi sağlarsak, otoyollarda 120 kilometre olan hızı 125 kilometre, yüzde 10 daha koyunca, 137,5 kilometrelik bir banda taşımaya çalışacağız” dedi.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayı’nda “Dünya Trafik Mağdurları Anma Günü” etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşma yapan Soylu, trafik cezalarının artırılmasına yönelik eleştirilere şu yanıtı verdi:

“Afedersiniz ama hata yapmayanı mı veriliyor ceza. Emniyet kemeri takılmıyorsa o zaman denetlemeyelim. Bir iddiayı ortaya koymaya çalışıyoruz. Zaman zaman trafik ekiplerimizin başına gelir. Sürücüyü çevirirler yaptığı hatayı izah için. Sürücü cevap verir. ‘Yaz cezamı gideyim’ der. Hatalı olduğunu kabul etmez. Hatalı olduğun bilse bile bunu duymayı gururuna yediremez. Bizim amacımız sadece makbul doldurup tahsilatı yapma değildir, o kişiye ‘ben yanlış yaptım’ duygusunu verebilmektir. Buna korkutmak deniyorsa öyle olsun. Tepki mi alırız ona da razıyız. Bu işi çözmek için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa biz buna hazırız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.