Otobüs kazası sonrası 3 bakan görevden alındı

Otobüs kazası sonrası 3 bakan görevden alındı

Bulgaristan'da 17 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasının ardından üç bakan görevden alındı.

Komşu Bulgaristan’da 17 kişinin hayatını kaybettiği bir otobüs kazasının ardından ülkedeki yolların ve altyapının kötü durumu konusunda başlayan tartışmanın sonucunda üç bakan görevden alındı.

Bakanların istifasını isteyen Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov, siyasetçilerin sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Borissov’un talebiyle istifa eden isimler, Ulaştırma Bakanı Ivaylo Moskovski, Bölgesel Kalkınma Bakanı Nikolay Nankov ve İçişleri Bakanı Valentin Radev. İstifa eden bakanlar ortak bir basın toplantısı düzenlerken, Radev “Tüm siyasi sorumluluğu kabul ediyoruz ve dolayısıyla istifa ediyoruz” dedi. Radev, “İşleri, böyle bir kazadan kaçınacak şekilde organize etmeyi başarmadığımız açık” diye konuştu.

Bulgaristan’ın kuzeybatısındaki Svoge kentinin yakınlarında bir vadiye düşmesi sonucu 17 kişi hayatını kaybetmiş, 20’den fazla yolcu da yaralanmıştı. Sofya’nın 40 kilometre kuzeyinde bulunan Svoge’de yüzlerce kişi o günden bu yana her gün protesto gösterileri düzenliyor. Eylemciler, devletin farklı noktalarındaki yetkililerin söz konusu yolun doğru onarılmamış olmasını gözardı ettiğini söylüyordu.

Muhalefetteki Sosyalis Parti ise kazanın yolsuzlukların doğrudan bir sonucu olduğu gerekçesiyle kabinenin tamamının istifa etmesini istemişti.

7 milyon nüfusu bulunan Bulgaristan, komşusu Romanya ile birlikte Avrupa Birliği’nde en yüksek ölümlü trafik kazası oranına sahip. Ülkede sadece geçen yıl 678 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.