Otellerde yüzde 100 doluluk

Otellerde yüzde 100 doluluk

Turizm sektörü, bayram tatiliyle hareketlendi. Tatilin 1 milyar liranın üzerinde gelir sağlaması bekleniyor.

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla başlayan bayram hareketliliği Türkiye genelinde neredeyse tüm konaklamaları doldurdu. Kıyılarda hem yerli, hem de Rus turistle yüzde 100 doluluk yakalanırken, İstanbul da bayramı yüzde 80 dolulukla geçirecek.

Milliyet’ten Duygu Erdoğan’ın haberine göre, özellikle kıyı bölgelerde yüzde 100’e varan doluluk oranları, İstanbul’da yüzde 80’i geçmesi bekleniyor. Kıyı otellerinde doluluğun en önemli nedeni yerli ve Rus tursit olurken, İstanbul, Ankara ve Trabzon gibi şehir otellerini ise Ortadoğulu turist dolduracak.

Turizm sektörü temsilcileri bayram değerlendirmelerinde yaklaşık 2 milyon kişilik bir hareket olacağını bunun da ekonomiye 1 milyar liranın üzerinde gelir sağlayabileceği değerlendirmesinde bulunmuştu.

İSTANBUL ATAK YAPTI

Rus turistlerin de artmasıyla kıyı bölgelerde sağlanan artışı yerli turist akını da destekliyor. Ancak şehir otellerinin yerli turistten faydalanamadığını belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) BaşkanıTimur Bayındır, bayram boyunca şehir otellerini Körfez ülkelerinden gelen turistin dolduracağını söyledi.

Bayındır, dünya çapında araştırma ve veri analiz şirketi STR Global’in TÜROB için yaptığı araştırmaya göre, bu yıl temmuz ayında İstanbul’da dolulukların, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı Temmuz 2016’ya göre yüzde 97 artarak yüzde 72.4 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Baz etkisi olarak değerlendirilebilecek bu artışla İstanbul, Temmuz 2017’de doluluk oranlarında en yüksek artışı yaşayan destinasyon oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.