ÖSO: Hevrin Xelef'i biz öldürmedik, M4 karayoluna ulaşmadık

ÖSO: Hevrin Xelef'i biz öldürmedik, M4 karayoluna ulaşmadık

Suriyeli Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xelef'i Kamışlı yakınlarında M4 karayolu üzerinde öldürmekle suçlanan Suriye Milli Ordusu, iddiayı reddetti. Sözcü Yusuf Hammud, M4 karayoluna ulaşmadıklarını söyledi.

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nda birlikte hareket ettiği Suriye Milli Ordusu (eski ÖSO), Suriyeli Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xelef’i M4 karayolunun Kamışlı mevkinde arabasını durdurarak öldürdükleri yönündeki suçlamaları reddetti. Milli Ordu Sözcüsü Yusuf Hammud, M4 karayoluna ulaşmadıklarını söyledi.

Hammud, Reuters’a gönderdiği sesli mesajda, “Sizi temin ederim ki güçlerimiz M4 karayoluna ulaşmadı” dedi. Hammud, M4 yerine sınırın daha yakınındaki bir yolu ele geçirdiklerini söyledi; M4 üzerinde dokuz sivili öldürdüklerine dair haberleri de yalanladı.

Hevrin Xelef, 2018 yılında Menbicli bir Arap olan İbrahim al Kaftan’ın liderliğinde kurulmuş Suriye Gelecek Partisi’nin genel sekreterliği görevini yürütüyordu. Xelef’in dün, Haseke’de bir toplantıya katıldıktan sonra Kamışlı yakınlarında, M4 karayolu üzerinde öldürüldüğü belirtiliyor. Bazı Kürt kaynaklardan saldırıdan Suriye Milli Ordusu’nu sorumlu tutmuş, bazıları da saldırıyı IŞİD militanlarının düzenlediğini öne sürmüştü.

Öte yandan, Suriye Milli Ordusu’nun mensuplarının cepheden görüntü yayınlamasını yasakladığı belirtiliyor.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.