ÖSO, ABD'nin henüz çekilmediği Menbic'e sevk ediliyor

ÖSO, ABD'nin henüz çekilmediği Menbic'e sevk ediliyor

Özgür Suriye Ordusu'nun, ABD askerlerinin henüz çekilmediği Menbic'e doğru sevk edildiği belirtiliyor. Fırat'ın batısındaki Menbic'in kent merkezi şu an Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolünde...

ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerikan askerlerinin Suriye’den Türkiye ile koordineli bir şekilde çekileceğini açıklamasının ardından Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin Menbic’e doğru sevk edildiği belirtiliyor.

Reuters’a konuşan bir ÖSO komutanı, “Suriye Ulusal Ordusu’ndan birlikler dün Menbic cephesine doğru yola çıktı ve çatışmaya hazırlık için ön pozisyonlarını aldı” dedi.

Öte yandan, ABD askerleri Fırat’ın batısında, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolünde bulunan Menbic’den hâlâ çekilmiş değil. ABD Savunma Bakanlığı’nın Trump’ın çekilme talimatı imzalaması öncesinde, dün Menbic kent merkezinde Amerikan askerleri ile SDG’nin ortak devriye yaptığı haberleri gelmişti. Menbic 2016’da SDG tarafından IŞİD’den geri alınmıştı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.