Orhan Sarıbal ve Ahmet Türk'ten Kürtçe şarkı

Orhan Sarıbal ve Ahmet Türk'ten Kürtçe şarkı

CHP'li Orhan Sarıbal ve eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbakanı Ahmet Türk, karantinatv'de katıldıkları "Barış çok mu uzak" isimli programda Kürtçe şarkı söylediler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyım atanan eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbakanı Ahmet Türk, Karantina TV’de katıldıkları Necdet Saraç’ın yönettiği “Barış çok mu uzak” isimli programda şarkı söylediler. Programa Rize’den katılan Orhan Sarıbal, “Kınayı Getir Aney” isimli Kürtçe- Türkçe kına şarkısını seslendirirken, Mardin’den bağlanan Ahmet Türk ise Kürtçe bir şarkı söyledi. Sarıbal şarkının bitiminde Kürtçe bölümlerin anlamını açıkladıktan sonra “O yüzden Mahsuni Şerif ölmüyor, o yüzden Pir Sultan ölmüyor, o yüzden deyim yerindeyse Daimi ölmüyor, o yüzden Ahmet Kaya ölmüyor. Türküler ölmediği sürece mücadele de ölmeyecek ve elbette günün sonunda iyilikler, dostluklar kazanacak, demokrasi kazanacak” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.