Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız

Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD ile yaptırımların kaldırılmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasında dün yapılan görüşmede kararlaştırıldığını söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD ile olan yaptırımların karşılıklı olarak kaldırılmasına ilişkin üzerine “Müttefiklik ve aradaki tecrübeye yakışmayan bir karardı. Sonuç olarak karşılıklı olarak kaldırıldı. Bundan sonraki normalleşme için önemlidir. En son Cumhurbaşkanımız ile Başkan Trump arasında geçen telefon  görüşmesinde bunun eş zamanlı kaldırılmasına karar verilmiştir” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN SÖYLEDİĞİ ŞEYİN GERÇEK HAYAT İLE BİR İLGİSİ YOK’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Havalimanı’yla ilgili açıklamalarını değerlendiren Çelik, “Bitmeyen Havalimanı diyor. Kılıçdaroğlu’nun söylediği şeyin gerçek hayat ile bir ilgisi yok. Gerçeklikle ilişkisi kopmuş, gerçek değil. CHP’de hiçbir şeyin değişmediğini görüyoruz. Değişmemeye yeminli bir yapının karşımızda olduğunu bir kez daha görüyoruz. Siyasal genetiği itibariyle değişime karşı mücadele misyonu belirlemiş kendisine” diye konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU ÖMRÜ BOYUNCA UTANÇ TABLOSU OLARAK TAŞIYACAK’

Ömer Çelik’e, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesine ilişkin açıklamaları soruldu.

“Dış kaynaklı operasyonlarda bununla sık sık karşılaşırız” diyen Çelik, “Gerçekler ortaya çıkmaya başladığında odak saptırma şeklinde bir yöntem uygulanır. Gerçeği ortaya çıkarana saldırma şeklinde. Onu itibarsızlaştırmaya çalışma şeklinde. Yurt dışında bir iki odak buna teşebbüs etti.Tutmayınca doğrudan Cumhurbaşkanımıza saldırmaya çalıştılar” dedi.

Kılıçdaroğlu’nu “odak saptırma operasyonunun” içinde olmakla suçlayan Çelik, “Kılıçdaroğlu’nun yapmaya çalıştığı o bir takım dış odaklar tarafından odak saptırma operasyonun içerideki bunu yeniden gündeme getiren sözcüsü olmalıdır. ‘Sayın Erdoğan bunu biliyordu buna bile bile göz yumdu’ diyor. Bir siyasetçinin ahlaken asla ağzından çıkmaması gereken bir siyasetçinin etik kuralları çerçevesinde bakıldığında bütün siyasi hayatına mal olabilecek bütün ömrü boyunca utanç tablosu olarak taşıyacağı bir argüman da bulundu” ifadelerini kullandı.

‘ÇOK ACI BİR TABLO’

Cemal Kaşıkçı cinayetinin para karşılığı örtbas edildiği iddiasına tepki gösteren Ömer Çelik, “Kendi zihnindekileri başkalarına yansıtan maalesef bir şahsiyet kırılması örneğidir. Çok acı bir tablo. Kendi Cumhurbaşkanı’na, Türkiye’nin kurumalarına karşı böyle bir yaklaşım içinde olması utanç verici. Zannediyor ki bu cinayet canlı yayında izlendi ondan sonra da bu kişilerin gidişine izin verildi” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını aktaran Çelik, “Cumhurbaşkanına ve Türkiye Cumhuriyeti kurumlarına karşı kara propaganda ve iftira nedeniyle kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Dün kendisi açtı bu kapıyı. Bizi buna mecbur kılmaktadır” dedi. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.