Okullardaki güvenlik görevlileri işlerinde 'süreklilik' istiyor

Okullardaki güvenlik görevlileri işlerinde 'süreklilik' istiyor

Hakkari ve ilçelerinde Toplum Yararına Programı kapsamında okullarda görevlendirilen güvenlik görevlileri, iş hayatlarında süreklilik istedikleri için basın açıklaması yaptı.

İŞKUR bünyesinde kura ile Toplum Yararına Programı kapsamında işe alınan özel güvenlik görevlileri, korona virüs ile mücadele çalışmaları kapsamında okulların tatil edilmesiyle görev süreleri sona erdi.

Görev süreleri sona eren TYP’li Güvenlik Görevlileri Hakkari ve ilçelerinde ortak açıklama yaparak işlerinde ’süreklilik’ istedi. Sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde toplanan TYP’li Özel Güvenlik Görevlileri kendilerine verilen görevleri kayıtsız, şartsız yerine getirdiklerini dile getirerek, "Bizler; İşkur tarafından TYP kapsamında MEB’e bağlı devlet okullarında görev yapmakta bulunan 30 bin özel güvenlik görevlisiyiz. Sizlerin de bildiğiniz gibi TYP'li güvenlikler 24 ay çalışma sınırı getirilen süreli işçilerdir. Çalışma süremizin kısıtlı olması biz güvenlik görevlileri için sıkıntı oluşturmaktadır. Çalışmakta olduğumuz okullardaki nerdeyse tüm öğrencileri, öğretmen ve velileri yakından tanıyor, okula nereden bir tehlike gelir, çevrede kuruma ve öğrenciye zarar verebilecek hangi tür etkenler var çok iyi biliyoruz. Ancak Haziran ayı yaklaştıkça strese giriyor işsiz kalacağımızı düşünerek üzülüyoruz. Yüce devletimizden ricamız biz okul güvenliklerine koyulan 24 ay çalışabilir şartı “Süresiz olarak çalışabilir” olarak değiştirilsin. Şuan çalıştığımız şartlarda devam etmek üzere işimizde süreklilik verilmesini, devletimize süremiz bitiyor korkusu olmadan hizmet vermek istiyoruz. Gerekirse yaz tatilinde yine izine çıkalım. Ama bilelim ki okullar açıldığında biz yine aynı kurumda çalışacağız. Sürekli çalışan olmak tek isteğimiz. Ayrıca her sene kuralara tâbi tutuluyoruz. Her sene farklı okullara veriliyoruz okul güvenlikçileri olarak önerimiz şudur. Her sene farklı kişiler farklı okullarda ve her sene yeni gelenler için kıyafet alınmasımı daha iyi?  Yoksa her sene okulunda sürekli olan işinde tecrübe kazanmış bir kişinin olmasımı daha iyi?Bunun yanı sıra Covid-19 virüsüyle savaştığımız şu günlerde geçici görevlendirmeler aldık. Hepimiz; Valilik kararıyla Hastahanelerde, Karantina yurtlarında, Bankalarda, PTT'lerde Sosyal vefa guruplarında ve pazarlarda işimizi severek ve gururla yapıyoruz. Üzerimize düşen görevi severek yaptığımızı bildirmek isteriz. Bu karanlık günlerden biran önce kurtulmak dileğiyle" ifadelerini kullandılar.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum