Okul ücretini ödeyemeyen çocuğun kolu damgalandı

Okul ücretini ödeyemeyen çocuğun kolu damgalandı

Hindistan'da özel bir okulda bir çocuğun kolu okul ücretini zamanında ödemediği için damgalandı. Geçimini zor koşullarda sağlayan baba, 13 yaşındaki çocuğun olaydan sonra okula gitmek istemediğini söyledi.

Hindistan’ın Pencap eyaletinde okul ücretini zamanından ödemeyen bir çocuğun kolu gecikmeyi hatırlatmak için damgalandı. 13 yaşındaki çocuğun ailesi, çocuğun ‘aşağılayıcı’ olaydan sonra okula gitmek istemediğini söyledi.

Kuzey Hindistan’da bulunan Pencap eyaletinde eğitim müfettişleri okul ücretinin ödenmesini hatırlatmak için çocuğun kolunu damgalayan okul ile ilgili soruşturma yürütüyor.

Ludhiana şehrinde bulunan özel okulun müdürü olayı kabul ederken, çocuğun kolundaki damganın okul defterini unuttuğu için olduğunu iddia ediyor. Müdür, damganın yıkanınca çıkabilir özellikte olmasına rağmen öğretmenin davranışının yanlış olduğunu da söyledi.

Okul, çocuğun ailesinin iki aydır okul ücretini ödemediğini, birkaç kere yapılan uyarıları da önemsemediğini belirtti.

‘OLAYLA BÜTÜN AİLE AŞAĞILANDI’

Aile olayın kabul edilemez bir davranış olduğunu söyledi. Geçimini zor koşullarda sağlayan çocuğun babası “Bu ücretin ödenmesini istemek için kesinlikle uygunsuz bir yol” dedi. Baba ücretin ödenmesi için okuldan süre istedi ve bu olayla bütün ailenin ‘aşağılandığını’ ifade etti.

Bölgenin eğitim sorumlusu Swarnjeet Kaur, okulun kesinlikle hatalı olduğunu söyleyerek sorumluların cezalandırılacağı açıklamasını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.