Oktay’ın HDP ve CHP’yi hedef alması tartışmaya neden oldu

Oktay’ın HDP ve CHP’yi hedef alması tartışmaya neden oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, CHP ve HDP’yi hedef alması tartışmaya neden oldu. HDP ve CHP Grup Başkanvekilleri, Oktay’a “hesap verme” üzerinden yüklendi.

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen bütçe görüşmelerinde DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in konuşması ardından da tartışma yaşandı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un Genel Kurulu kapatmaya yönelik 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2020 Kesin Hesaplarını onaylamasına geçileceğini söylemesi sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bir kez daha söz aldı.

Oktay, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “Hadsiz atanmış” sözlerini hatırlatarak, iade ettiğini söyledi. Oktay, “Hadsizlik hakaret değilse hakaretin de haddi yok demektir. İstediğiniz söyleyeceksiniz, istediğiniz hareketleri yapacaksınız ama cevap beklemeyeceksiniz” dedi. HDP üzerinden CHP’yi hedef alan Oktay, “Öcalan diyen ittifak ortağınızdan rahatsız değilseniz sizi millete havale ediyorum” dedi.

OKTAY’A YANIT: ŞEHİTLERE KELLE DİYENİN HESABINI VER

Söz alan CHP’li Özgür Özel de “Kerameti bir kişinin dolma kaleminin ucundan dökülen mürekkep olan, cesareti kendine ait olmayan bir saray vesayetine atanmış olandan alacak demokrasi dersimiz yoktur. Ayrıca söylemeye çalıştığı alan kendi partisinin girip, çıkıp milletin önünde rezil olduğu bir alandır. Eğer birisi bir hesap verecekse ilk önce vekâleten burada temsil ettiği Cumhurbaşkanının şehitlerimize kelle demesinin hesabını versin” diye konuştu.  

‘SİZ AĞLARKEN BİZ HEP BERABER GÜLECEĞİZ’

Söz alan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da hiçbir ittifakın ortağı olmadıklarını söyledi. AKP’li vekillerin gülmesine de Oluç, “Gülün siz gülün. Siz ağlarken biz hep beraber güleceğiz, siz ağlarken” sözleri HDP’li milletvekilleri tarafından alkışlandı.

AKP’YE ÖCALAN AÇIKLAMALARINI HATIRLATTI

Çözüm sürecinde iktidar vekillerinin ve yakın yazarların sözlerini hatırlatan Oluç, şöyle konuştu: “‘Abdullah Öcalan olayları okuma kabiliyetine ve tecrübesine sahip’ kim demiş? Yalçın Akdoğan. Kimin milletvekili? Adalet ve Kalkınma Partisi’nin. İki ‘Abdullah Öcalan ölmeyi değil, yaşatmayı seçti’ kim demiş, Hilal Kaplan. Nereye atandı? Saraydan Hilal Kaplan’ı nereye atadınız sayın Oktay? Sizin atadığınız birisi değil mi TRT’ye. ‘Abdullah Öcalan dünyanın geleceğini çok iyi okuyor’ demiş, kim demiş. Yasin Aktay, sizin yöneticisiniz. Bitmedi, bitmedi, Bekle bekle. ‘Öcalan olmasaydı, şu an çoktan kan gövdeyi götürmüştü’, kim demiş. Cem Küçük. Cem Küçük kim sizin yandaş yazarınız. Dur daha geliyor. ‘Öcalan Ortadoğu’da Türkiye’nin önünü açıyor’ kim demiş. Yiğit Bulut demiş, senin saraydaki çalışma arkadaşın Sayın Oktay. Siz ne anlatıyorsunuz bize. Önce etrafınızda kimin ne dediğine bakacaksınız, ondan sonra dönüp, laf atacaksınız” dedi.

Tartışmalarla sona eren Genel Kurul’da 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2020 Sayıştay, 2020 Kesin Hesap kanun teklifleri kabul edildi.

Genel Kurul yarın devam etmek üzere sona erdi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.