Öksüz'ün darbe imalı ByLock mesajı

Öksüz'ün darbe imalı ByLock mesajı

Akıncı Üssü davasının firari sanıklarından Adil Öksüz'ün darbe girişiminden 6 ay önce ByLock'tan attığı mesajlar mahkeme dosyasına gönderildi. Öksüz'ün "Bu yıl süfyaniyetin yıkılış yılı" ifadesiyle darbeyi ima ettiği belirtildi.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında, darbecilerin komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın firari sanıklarından Adil Öksüz’ün ByLock yazışmaları deşifre edildi.

Öksüz’ün 10 Ağustos 2014’ten 2 Şubat 2016’ya kadar aktif ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Deşifre edilen yazışmalarda Öksüz’ün kendisi gibi örgütün ‘mahrem’ yapısında görevli kişilere Fethullah Gülen’in mesajlarını ilettiği belirtildi. Öksüz’ün 29 Ocak 2016’da örgüt yöneticilerinin olduğu gruba attığı mesajda, “Hocaefendi imtihanın zorlaşacağını söylemiş ve şöyle bir müjde vermiş. Bu yıl süfyaniyetin yıkılış yılı” ifadeleri dikkati çekti. Süfyan, hadislerde ahir zamanda Mehdi’den önce çıkıp Müslümanlara zulüm edeceği ileri sürülen bir tiran olarak geçiyor.

YAKALANIP BIRAKILMIŞTI

Darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı çevresinde yakalanan Adil Öksüz, 18 Temmuz Pazartesi getirildiği Ankara Batı Adliyesinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten savcının karara itirazının da asliye ceza hakimi tarafından delil yetersizliğinden reddedilmesi üzerine Öksüz, Sincan’daki adliyeden çıkarak kayıplara karışmıştı. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz’ün, darbe girişiminden 3 gün sonra Ankara’dan uçakla İstanbul’a gittiği, 19 Temmuz’da Sakarya’nın Akyazı ilçesine geçtiği belirlenmişti. Öksüz’ün Almanya’da olduğu öne sürülüyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.