ÖHD: Darbecilerin karşısında, halk iradesinin yanındayız

ÖHD: Darbecilerin karşısında, halk iradesinin yanındayız

ÖHD Hakkari Temsilciliği 3 milletvekiline yönelik uygulamaya tepki gösterdi.

İHD Hakkari temsilciliğinden yapılan açıklama şöyle: 

"TBMM genel kuruluna daha önce gündeme getirilmeyen kamuoyunun hiç tartışmadığı milletvekillerine ilişkin fezlekeler bir anda tbmm başkan vekili tarafından okunarak;HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven' in ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun dokunulmazlıkları kaldırılmış ve halkın oyları ile seçilmiş milletvekillerinin yine halkın meclisi olduğunu iddia eden TBMM başkanlığının kararı ile cezaevine gönderilmelerinin yolu açılmıştır.

Yargıda kumpas kurmak ve FETÖ üyesi olmak suçlaması ile yargılınıp ceza alan hakim savcı ve emniyet görevlilerinin hazırladığı bir dosya ile mahkum edilen HDP vekillerinin dosyası ile yine MİT tırları davası denilen tamamen siyasi bir davadan mahkum edilen CHP vekilinin dosyaları incelenmek için Anayasa Mahkemesinin önünde beklemektedir. Anayasa Mahkemesi veya AHİM'de hak ihlali kararı çıkması kesin  olan bu mahkumiyetlere ilişkin fezlekelerin bir anda mecliste okunması çok uzun zamandır AKP/MHP eliyle Türkiye'nin girdiği 
darbe mekaniğinin işlemeye devam ettiği anlamına gelmektedir.

Anayasa 83 ve 84. Maddelere aykırı olarak bugün mecliste icra edilen işlem halkın iradesinin tecelli ettiği TBMM'nin başkanlık makamınında bu darbe mekaniğinin bir parçası haline gelmesi anlamına gelmektedir. Adeta Meclis eli ile meclis ve halk iradesinin tasfiyesi anlamına gelen bu karara karşı tüm demokratik kamuoyunu, İnsan hakları kuruluşlarını ve hukuk kurumlarını  sesini yükselterek karşı durmaya çağırıyoruz.

Bizler Özgürlükçü Hukukçular olarak bugün TBMM Başkanlığı eliyle halk iradesine karşı yapılan bu darbeye ve tüm darbelere karşı durmaya ve halk iradesini her türlü despotik iktidara karşı savunmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.