Öğretmenler, köy köy dolaşıp öğrencilerine kitap dağıttı

Öğretmenler, köy köy dolaşıp öğrencilerine kitap dağıttı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin köylerde yaşayan taşımalı öğrencileri, telefonla ulaştıkları öğretmenlerinden roman ve hikaye kitabı istedi. Öğretmenler öğrencilerin isteğini yerine getirdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitim, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğrencilerin evlerinden katıldığı uzaktan eğitimle devam ediyor. Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde çok programlı Anadolu lisesinin köylerde yaşayan taşımalı öğrencileri, evlerinden eğitimlerini sürdürürken, uzaktan ders yaptığı öğretmenlerine telefonla ulaşıp, kendilerine roman ve hikaye kitabı getirmelerini istedi.

Beldeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Soğanlı ve Yılmazlar köyleri ile Gözlüğe mezrasındaki öğrencilerin kitap isteğine kayıtsız kalmayan okul müdürü Kenan Canan, beraberindeki bir grup öğretmenle okulun kütüphanesinden hikaye ve roman kitaplarının yanı sıra bu yılki ders kitaplarını da alarak, köy köy dolaşıp, öğrencilere teslim etti.

kitap4.jpg

'ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇOK ÖZLEDİK'

Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Canan, 13 Mart'tan beri öğrencilerinden uzak kaldıklarını belirterek, "Bu süre zarfı içerisinde biz, çocuklarımızı çok özledik. Dolayısıyla öğrencilerimizle hasret gidermek adına da onları evlerinde ziyaret ettik. Süreç içerisinde birkaç kere daha geldik. Öğrencilerimizi hiç yalnız bırakmadık. Velilerimizle sürekli iletişim halindeydik. Özellikle son sınıf öğrencilerimize deneme setleri getirdik. İhtiyacı olan öğrencilerimize kaynaklar getirdik. Bugün de öğretmen arkadaşlarımla birlikte öğrencilerimize hem ders kitapları hem de okuyabilecekleri hikaye kitapları getirip, öğrencilerimize takdim ettik" dedi.

Uzun süre ayrı kaldıkları öğretmenleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan okulun 11'inci sınıf öğrencisi Caner Cindal ise kendilerine ders ve okuma kitapları getiren öğretmenlerine teşekkür ederek, "Öğrencilik hayatımda hiçbir zaman hiçbir öğretmenimden sıkıntı görmedik. Okulumuzun öğretmenleri bizim için öğretmen değil, bir ağabey, kardeş ve abla gibiler. Bu süre zarfında öğretmenlerimiz sürekli velilerimizi arayarak, durumlarımızın hakkında günübirlik bilgi aldılar. Neler yaptıklarımızı, velilerimizden bilgi aldılar. Bugün ise bize ders kitaplarımızı kendileri evlerimize kadar getirdiler" diye konuştu.

kitap2.jpg

kitap3.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.