Oğlunun kemiklerine kavuşamadan öldü

Oğlunun kemiklerine kavuşamadan öldü

Gözaltında kaybedilen İsmail Şahin’in babası Halil Şahin vefat etti. İsmail Şahin'in eşi dört yıl önce kanserden ölmüştü.

İstanbul’un Beyoğlu ilçe belediyesinde çalışırken 18 Ocak 1996 tarihinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 36 yaşındaki İsmail Şahin’in babası Halil Şahin, yaşamını yitirdi. Uzun süredir kanser tedavisi gören Şahin’in kaldırıldığı Şişli Kolon Hastanesinde yaşamını yitirdiği öğrenildi. İsmail Şahin’in eşi Kiraz Şahin de 4 yıl önce kanserden yaşamını yitirmişti.

Yaşamını yitiren Şahin’in cenaze merasimi, Okmeydanı’nda bulunan Haci Bektaş Veli Cemevi’nde düzenlendi. Törene, Cumartesi İnsanları’nın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Şahin’in cenazesi burada düzenlenen merasimin ardından memleketi Sivas’a uğurlanacak.

İSMAİL ŞAHİN İKİ ÇOCUK BABASIYDI

Cumartesi Anneleri’nin 720. haftasında basın açıklamasını okuyan kayıp Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun, Kiraz Şahin’in “Akıbetine ömrümü adadığım” dediği eşi İsmail Şahin’in kaybedilme hikayesini şu sözler ile anlatmıştı: “36 yaşındaki 2 çocuk babası İsmail Şahin, Beyoğlu Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışıyordu. DİSK Genel-İş Sendikası üyesiydi. 18 Ocak 1996 günü saat 06.30 da iki belediye çalışanı ile birlikte görev yaptığı 34 ATZ 59 plakalı temizlik aracında işbaşı yaptı ve bir daha geri dönmedi. Çalışma arkadaşı olan iki kişi araçla Mimar Sinan Üniversitesi’ne geldiklerinde İsmail Şahin’in elindeki süpürgesi ile birlikte ortadan kaybolduğunu söyledi. Şahin Ailesi sürekli ağlayan bu kişilerin çelişkili bilgiler verdiklerini ve konuşmaktan korktuklarını fark etti. Aynı günlerde İsmail’in dört yaşındaki kızı annesine, babasını televizyonda polislerle gördüğünü söyledi. Aile, Beyoğlu Belediyesine başvurdu. İsmail Şahin’in mesai saatleri içerisinde kaybolduğunu ve bundan işveren olarak sorumlu olduklarını söyleyerek olayın araştırılmasını istedi. Beyoğlu Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusu yaptı. Savcılığa suç duyurusunda bulunarak İsmail Şahin’in akıbetinin soruşturulmasını istedi.” (Evrensel)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.