ÖGİ’den 10 Ocak mesajı

ÖGİ’den 10 Ocak mesajı

Basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan ÖGİ, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi ve iktidara, “Bırakın bizler de ‘Çalışalım’” çağrısı yaptı.

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi’nin (ÖGİ), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Bugünün anlam ve önemine binaen güzel şeylerden bahsetmek istediklerini; ancak ülkenin içerisinde bulunduğu baskıcı rejimin gazetecileri getirdiği noktaya dikkat çekilen açıklamada, bugün gazetecilerin tıpkı asker gibi tek tipleştirilmeye çalışıldığını ve tek ses dışında başka seslerin çıkmasına tahammül edilmediği kaydedildi. 

‘BİR AVUÇ ÇALIŞAN GAZETECİ’

Onlarca gazetecinin cezaevinde olduğu bu süreçte “çalışabilen” gazeteciden bahsetmenin mümkün olmadığına işaret edilen açıklamada, “Ancak yine de bir avuç ‘çalışan gazeteci’ gerçekleri kamuoyuna duyurabilmek için canını dişine takarak çalışmasını sürdürüyor. Biz Özgür Gazeteciler İnisiyatifi olarak herkesin gelişmelerden zamanında ve objektif bir şekilde haberdar olmasını yaşamın olmazsa olmazı olarak biliyoruz. Gece gündüz demeden her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek ve hiçbir zaman yılmadan, usanmadan görevlerini ifa eden basın camiasını takdir ediyoruz. Bunun için özveriyle çalışan tüm basın emekçilerinin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz” denildi.

‘MESLEKTAŞLARIMIZI BIRAKIN’

Gün vesilesiyle öldürülen tüm basın emekçilerini anan ÖGİ, “Bugünün anlam ve önemi doğrultusunda iktidara çağrıda bulunuyoruz ve diyoruz ki; kendi iktidarlarınızın evhamları içerisinde yakalayıp hapis ettiğiniz meslektaşlarımızı derhal serbest bırakın. Bırakın bizler de ‘Çalışalım’” ifadelerini kullandı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.