ODTÜ’lü öğrenciler 'af' umudunu arttırdı

ODTÜ’lü öğrenciler 'af' umudunu arttırdı

MHP’nin Meclis'e sunduğu af teklifinin mimarı Feti Yıldız, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ODTÜ’lü öğrencileri çağırıp görüşmesi, daha sonra davayı çekmesi sanki bana bir adım gibi geldi” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın af teklifiyle ilgili “Maşeri vicdana uygun bir düzenleme haline getirilmesi talimatı verdim” açıklaması, MHP’de olumlu karşılandı. Meclis Başkanlığı’na sunulan teklifin mimarı MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Bana göre MHP örf, adet, vicdanın temsilcisi bir partidir. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanının ‘vicdanlara uygun düzenleme’ demesi bize yabancı değil. Biz de hazırladığımız taslağı vicdana uygun hazırladık” dedi.

MHP’nin af teklifinin konunun enine boyuna tartışılmasına olanak verdiğine dikkat çeken Yıldız, “MHP olarak toplumsal bir yaraya parmak bastık. Bu teklifin ardından beklentinin büyüklüğü, diğer yandan mahsurlu yönler didik didik edildi. Bu tartışmaları olumlu buluyoruz. Bugün toplumun hangi suçlara toleranslı olduğu, hangi suçlarda affa sıcak baktığı konusunda görüşler oluştu. Bizim teklifimiz en azından bunu ortaya koydu” yorumunda bulundu.

Teklifle ilgili tarafları daha açık konuşmaya davet eden Yıldız, büyük tartışma yaratacağını bilmelerine karşın önemli bir problem olarak gördükleri için uyuşturucu suçlarını teklife eklediklerini, başka boyutu ile affı tartışanların da aynı şekilde açık ve cesur olması gerektiğini söyledi.

‘İKİ ÇALIŞMA ORTAKLAŞMALI’

Adalet Bakanlığı’nca yapılan çalışmanın yaklaşık bir aydır devam ettiğine dikkat çeken Yıldız, iki çalışmanın ortaklaştırılarak bir metin ortaya çıkmasının toplumsal mutabakat arayışına daha uygun olacağını söyledi. Yıldız, üstü kapalı AK Parti’yi de Meclis’te çoğunluk olmadıkları konusunda uyardı, “Parlamentodaki aritmetik AK Parti ile MHP’nin yasa tekliflerinde neredeyse beraber hareket etmesini emrediyor” dedi. MHP kurmaylarının genel görüşü afla ilgili sundukları teklifin biraz budanacağı yönünde. AK Parti’nin özellikle uyuşturucu suçlarıyla ilgili ceza indirimi konusunda hassasiyeti var. Ancak MHP bu konudaki ısrarını sürdürecek.

‘YAKIN ZAMANDA GELİŞME OLABİLİR’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, afla ilgili yakın zamanda bir gelişme beklediklerini söyledi. Bu konuda “Tayyipler Alemi” pankartı nedeniyle gözaltına alınıp tutuklanan ODTÜ’lü öğrencilerin Erdoğan’la görüşmesine dikkat çeken Yıldız, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ODTÜ’lü öğrencileri çağırıp görüşmesi, daha sonra davayı çekmesi sanki bana bir adım gibi geldi” açıklamasında bulundu.

TEKLİF TÜM PARTİLERE GÖTÜRÜLMELİ

Yıldız, Adalet Bakanlığı çalışmasının yasa teklifine dönüşmesi durumunda bu teklifin tüm partilere götürülüp görüşlerinin alınmasının toplumsal mutabakat sağlamak açısından önemli olacağını da söyledi. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.