ODTÜ Sinema Topluluğu Cem Yılmaz'a amfilerini açtı

ODTÜ Sinema Topluluğu Cem Yılmaz'a amfilerini açtı

Film üreticileri ile dağıtım şirketi Mars Cinema Group arasında yaşanan karşılıklı açıklamaların ardından ODTÜ Sinema Topluluğu da Cem Yılmaz'a çağrıda bulundu.

Sinema sektöründe yapımcılar ile Türkiye’nin en büyük dağıtım ağına sahip Mars Cinema Group arasındaki kriz devam ederken, tartışmanın aktörlerinden biri haline getirilen oyuncu Cem Yılmaz’a ODTÜ Sinema Topluluğu’ndan çağrı geldi.

ODTÜ Sinema Topluluğu sosyal medya hesabından bir çağrı metni yayınlayarak Cem Yılmaz’a, “ODTÜ Sinema Topluluğu olarak, size tekelleşen salonlara alternatif olarak amfilerimizi açıp burada öğrencilerle birlikte filminizi gösterme/ üzerine sohbet etme imkanı vermek isteriz. Var mısınız? Cem Yılmaz” diye seslendi.

Cem Yılmaz dün, Mars Cinema Group’un Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar’ın “Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmazlar çıkar” sözlerine Twitter hesabından şu yanıtı vermişti: “Yavaş çıkarsın. Hanımefendi hadi bırak Cem Yılmaz çıkarmayı da tüm Türkiye de sinema biletini 15 lira yapmayı teklif ediyorum 40 liraya bilet satmak yok var mısın ? Yoksun tabi…İyi çıkarmalar”

‘VAR MISINIZ CEM YILMAZ?’

ODTÜ Sinema Topluluğu’nun bu açıklama üzerine yayımladığı çağrı metninde ise şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye’de 884 sinema salonuna sahip Mars Group ve ‘büyük’ yapım şirketleri arasında son dönemde promosyonlu bilet fiyatları üzerinden çıkan anlaşmazlıklar sürüyor. Anlaşmanın sağlanmaması durumunda Necati Akpınar ve Yılmaz Erdoğan’lı BKM, Şahan Gökbakar’ın Çamaşırhane Film’i, Cem Yılmaz’ın Fikir Sanat’ı gibi yapım şirketleri, filmleri vizyona sokmayacaklarını duyurdu. Sinema sektöründe son yıllarda ivme kazanan tekelleşme sürecine dair yıllardır söz söylenmekte. Bağımsız film ve salonların ayakta durabilmek amacıyla verdikleri mücadeleler görmezden gelinirken bugün kâr çatışması üzerinden yaşanan bu mesele ne kadar ‘halkçı’ bir mücadele olarak ele alınabilir bilemiyoruz. Nitekim, zamanında Kapalı Gişe: Türkiye’de Tekelleşen Film Dağıtımı belgeselinde de ele alınan bu konunun ODTÜ Sinema Topluluğu olarak her zaman farkındaydık.

Mars Group’un “Yeni Cem Yılmazlar çıkarırız” lafına istinaden “Türkiye’de sinema biletini 15 lira yapmayı teklif ediyorum” diyen ve filmini şu an vizyona sokmayan Cem Yılmaz’a çağrıda bulunuyoruz. ODTÜ Sinema Topluluğu olarak, size tekelleşen salonlara alternatif olarak amfilerimizi açıp burada öğrencilerle birlikte filminizi gösterme/ üzerine sohbet etme imkanı vermek isteriz. Var mısınız? Cem Yılmaz” (Duvar)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.