Nusaybin Belediyesi Kadın Meclisi kuruldu

Nusaybin Belediyesi Kadın Meclisi kuruldu

Nusaybin Belediyesi, yerel yönetimlerde kadınların daha fazla söz sahibi olması amacıyla Kadın Meclisi'ni kurdu.

MARDİN - Mardin'in Nusaybin Belediyesi, yerel yönetimlerde kadınların daha fazla söz hakkının olması amacıyla Kadın Meclisi'ni kurdu.

Nusaybin Belediyesi Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Sara Kaya, belediye kadın meclis üyeleri ve belediye bünyesinde çalışan kadın personeller katıldı.

Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya başkanlığında yapılan toplantıda, ilçede ikamet eden kadınların yaşadığı sorunlara çözüm bulma noktasında görüş alış verişinde bulunularak, kadınların sosyal yaşamına ilişkin ve kadınların istihdam edilmesine yönelik projeler ele alındı.

Toplantıda konuşan Kaya, "Oluşturacağımız mecliste amacımız kadının gücünü, emeğini ve başarısını ortaya koymaktır. Kuracağımız meclis sayesinde kadınlara ulaşarak yapacağımız çalışmalarımızı somutlaştıracağız. Kadınların çalışma hayatına geçmesi konusunda onlara ön ayak olacağız" dedi.

7 kişiden oluşan Kadın Meclisi ile hem kadına dönük politikalar üretilecek hem de kadın kimliği ile çalışmalar yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.