'Nuriye ve Semih yaşasın' pankartı açan taraftar tutuklandı

'Nuriye ve Semih yaşasın' pankartı açan taraftar tutuklandı

Beşiktaş ile Konyaspor maçında "Nuriye Semih yaşasın" pankartı açan Volkan Çalışkan tutuklandı. Beleştepe taraftar grubu "Volkan Çalışkan Sincan cezaevine gönderilmiştir" açıklaması yaptı.

Evrensel’de yer alan habere göre, Beşiktaş taraftar gruplarından Beleştepe, konuya ilişkin Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda “Konyaspor maçında #NuriyeSemihYaşasın dedikleri için haklarında yakalama kararı çıkartılan 17 arkadaşımızdan biri Volkan Çalışkan bugün gözaltına alınmış ve tutuklanarak Sincan cezaevine gönderilmiştir” açıklaması yaptı.

Samsun Valiliği, Beşiktaş-Konyaspor arasındaki Süper Kupa maçında, KHK ile görevden ihraç edildikten sonra “İşimi ger istiyorum” talebiyle açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için ‘Nuriye Semih Yaşasın’ pankartı açanlara ‘terör örgütü propagandası’ suçundan adli soruşturma açıldığını duyurmuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.