Nurdağı'nda bulunan enkaz için inceleme ekibi gönderildi

Nurdağı'nda bulunan enkaz için inceleme ekibi gönderildi

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bulanan ve Rus füzesi olduğu iddia edilen enkaz için inceleme ekibi görevlendirildi. Türk Hava Kuvvetleri ekibinin enkazı Ankara'ya götüreceği belirtildi.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi’nde bulanan ve Rus füzesine ait olduğu öne sürülen enkazı, Türk Hava Kuvvetleri’nden gelecek ekip inceleyecek.

Geçen pazartesi günü Hamidiye Mahallesi’nde yaşayanların, ormanlık alanda fark ettiği enkaz parçasının incelemesine devam ediliyor. Rus S-200 füzesine ait olduğu iddia edilen, enkaz güvenlik kordonuna alındı. Jandarmanın olay yerinde yaptığı ilk incelemenin ardından enkazın bir uydu ya da füzeye ait motor kısmı olabileceği açıklanmıştı. Türk Hava Kuvveleri ise enkazı incelemek üzere olay yerine inceleme ekibi sevk etti.

Bugün gelmesi beklenen inceleme ekibinin enkazı Ankara’ya götürerek detaylı incelemeye tabi tutacağı ve bulunan parçanın hangi ülkeye ait olduğu veya nasıl düştüğünün ortaya çıkarılacağı belirtildi. (GAZİANTEP/DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.