Numan Kurtulmuş: Sınırdaki önlemler savaş ilanı değil

Numan Kurtulmuş: Sınırdaki önlemler savaş ilanı değil

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, isim vermeden YPG'nin açıklamasına tepki gösterdi. Sınırdaki önlemlerin savaş ilanı anlamına gelmediğini belirten Kurtulmuş, "Potansiyel tehditlere karşı hazırlık yapıyoruz" dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriye sınırında alınan önlemlerin savaş ilanı anlamında gelmediğini söyledi. Kurtulmuş, “tehlikeye karşı” hazırlık yapıldığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Reuters ajansına konuştu. Kurtulmuş, isim vermeden Türkiye’nin sınırdaki askeri önlemlerini “savaş ilanı” olarak YPG Komutanı Sipan Hemo’nun açıklamasına tepki gösterdi.  Kurtulmuş, “Bu bir savaş ilanı değil. Potansiyel tehditlere karşı hazırlık yapıyoruz. Bu bağımsızlığımızı korumak için meşru bir önlem” diye konuştu.

YPG’nin Türkiye için tehdit olduğunu savunan Kurtulmuş, “Eğer Türkiye, Kuzey Suriye YPG’nin tehdit oluşturan bir hareketinin görürse, aynı şekilde karşılık verilecektir” dedi.

Kurtulmuş, ABD’nin Rakka operasyonu için YPG’ye verilen silahların geri alınacağına dair açıklamasına da değindi. Kurtulmuş, “Orta Doğu’da bir grubun silahlandırıldığı ve ve bu silahları geri verdiği bir olay yaşanmadı" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.