Notre Dame için bağış yağıyor: İki aileden 300 milyon euro

Notre Dame için bağış yağıyor: İki aileden 300 milyon euro

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki 850 yıllık Notre Dame Katedrali'ni harabeye çeviren yangının ardından yeniden inşa için bağış yağmaya başladı.

Dünya kültür mirasının en önemli yapılarından biri olan 850 yıllık Notre Dame Katedrali’ndeki yangın sonrası yeniden inşa çalışmaları için ilk bağış haberi geldi. Fransa’nın en zengin ailelerinden ikisi 300 milyon euroluk bağıl vaat etti.

Paris’in kalbindeki katedralin merkez kulesinin ve çatısının çökmesi, meşhur gül pencerelerinden en az birinin yok olması sonrasında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron “Onu yeniden birlikte inşa edeceğiz” diyerek uluslararası bir bağış çağrısı yapmıştı.

SELMA HAYEK’İN EŞİNDEN 100 MİLYON EURO

Bu çağrıya ilk yanıt, ülkenin en zengin işadamlarından Francois-Henri Pinault’dan geldi. Gucci, Yves Saint Laurent ve Alexander McQueen gibi lüks giyim markalarını çatısı altında barındıran Kering Grubu’nun CEO’su, 100 milyon euro bağış yapacağını açıkladı. Ünlü oyuncu Selma Hayek’in de eşi olan Pinault, “Bu trajedi bütün Fransızları ve ruhani değerlerle bağlı olan herkesi etkiledi” dedi.

LOUIS VUITTON VE HENNESSY’NİN SAHİBİNDEN 200MİLYON EURO

Bir diğer bağış haberi de LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) şirketinin CEO’su Bernard Arnault’dan geldi. Arnault, katedralde yeniden inşa çalışmaları için 200 milyon bağış yapacağını açıkladı.

Notre Dame’ın yeniden inşasının uzun yıllar sürmesi ve yüz milyonlarca euro’ya mal olması bekleniyor. Katedralin içindeki yüzlerce yıllık hazinelerin ne kadarının kurtarılabildiği ise hâlâ bilinmiyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.