Nizamettin Toğuç’a 1 yıl sonra tahliye

Nizamettin Toğuç’a 1 yıl sonra tahliye

HDP Batman İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç, tutuklu yargılandığı davanın Ankara’da görülen duruşmasında tahliye edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Eşbaşkanı ve Demokrasi Partisi (DEP) eski Milletvekili Nizamettin Toğuç’un hakkında "Örgüt yöneticisi olmak" ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Batman ve Ankara’da açılan iki ayrı dosyanın birleştirilmesi üzerine duruşma Ankara 8'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 

SEGBİS İLE KATILDI

Avukatı Yusuf Alataş’ın hazır bulunduğu duruşmaya, Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Toğuç ise avukatı Zedan Ekmen ile SEGBİS üzerinden katıldı. İddianamede yer alan suçlamaları reddeden Toğuç, tahliyesini istedi. 

TAHLİYE KARARI

Savcı, dosyadaki suçlamaları gerekçe göstererek Toğuç’un tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ederken, yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, Toğuç'un tahliyesine karar verdi. 

BİR YILDIR TUTUKLU

Toğuç, geçen yıl 5 Ekim’de gözaltına alınarak 9 Ekim’de sevk edildiği adliyede, "Örgüt yöneticisi olmak" ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.