Newroz programı açıklandı

Newroz programı açıklandı

HDP, HDK ve DTK'dan oluşan komisyon Newroz takvimini açıkladı. İlk kutlama Silvan'da...

Newroz Bayramı’na sayılı günler kalırken, bu yılın programı da netleşti. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından oluşturulan merkezi komisyon tarafından belirlenen takvime göre, 17 Mart’ta startı verilecek olan kutlamalar 40 ayrı merkezde gerçekleştirilecek.

“Faşizm kaybedecek halklar kazanacak” sloganıyla 40 ayrı merkezde etkinlikler yapılacak. 17 Mart’ta Silvan’da startı verilecek olan kutlamaların finali 21 Mart’ta Diyarbakır’da yapılacak.

Buna göre, 2018 Newroz programı şu şekilde:

17 Mart: Silvan, Kızıltepe, Konya, Siirt, Kocaeli, Antalya, Bingöl, Ardahan.

18 Mart: Batman, Mardin, Suruç, Antep, Bursa, Dersim, Bitlis, Maraş.

19 Mart: Muş, Hakkari, Iğdır, Adıyaman, Ağrı, Ergani.

20 Mart: Malatya, Doğubeyazıt, Manisa, Karakoçan, Kars, Hatay/İskenderun, Ankara.

21 Mart: Diyarbakır, Van, Urfa, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Nusaybin, Cizre, Yüksekova.

Bu merkezlerin yanı sıra diğer il ve ilçelerde de yerellerin planlaması ve önerileri doğrultusunda programlar çıkartılacak. Bunların da dahil edilmesiyle bu yılki kutlamaların yüzü aşkın merkezde gerçekleşmesi bekleniyor.

Takvimin belirlenmesiyle birlikte birçok merkezde gerekli izinlerin alınması ve hazırlıkların yürütülmesi için tertip komitelerinin oluşturulduğu da öğrenildi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.