Netahyahu: İran nükleer silah konusunda yalan söyledi

Netahyahu: İran nükleer silah konusunda yalan söyledi

İsrail Başbakan Benyamin Netahyahu, İran'ın 2015'te imzalanan anlaşmaya rağmen nükleer silah çalışmalarını sürdürdüğünü gösteren belgeler ele geçirdiklerini iddia etti.

İsrail Başbakan Benyamin Netahyahu, anlaşmaya rağmen İran’ın gizli nükleer silah programı olduğunu ve ellerinde kanıtlar olduğunu iddia etti. 55 binden fazla belge ele geçirdiklerini öne süren Netahyahu, “İran yalan söyledi” dedi.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu; ABD, Çin, Rusya, Fransa, İngiltere ve Almanya ile İran arasında, 2015’te imzalanan imzalanan nükleer anlaşmayla ilgili açıklama yaptı. Netahyahu, İran’ın anlaşmayı imzaladıktan sonra nükleer silah konusundaki çalışmalarını sürdürdüğünü iddia etti.

Netanyahu, “İran’ın liderleri nükleer silah edinme çabası yürüttüklerini defalarca reddettiler. Bu gece size tek bir şey söyleyeceğim: İran yalan söyledi” şeklinde konuştu.

‘İRAN, BELGELERİ GİZLİ BİR YERE TAŞIDI’

Açıklaması sırasında İran’ın nükleer faaliyetleriyle ilgili belgeler paylaşan Netanyahu, “İran 2015’te nükleer anlaşmayı imzaladıktan sonra da gizli dosyalarını gizlemeye yönelik çabalarını yoğunlaştırdı. 2017’de İran nükleer silah dosyalarını Tahran’daki çok gizli bir yere taşıdı” dedi.

İran’ın gelecekte kullanmak üzere nükleer silahlar konusundaki bilgilerini muhafaza ettiği ve genişlettiği öne süren Netanyahu, İran’ın nükleer silah programının bulunduğunu kanıtlayan “yarım ton” gizli belge ele geçirdiklerini öne sürdü.

‘BÜYÜK BİR İSTİHBARAT BAŞARISI’

Bunu “büyük bir istihbarat başarısı” olarak niteleyen Netanyahu, belgelerin, İran’ın 2015 tarihli nükleer anlaşmadan önce nükleer emelleri hakkında yalan söylediğini kanıtladığını söyledi.

Netanyahu, İsrail’in son dönemde İran’ın nükleer arşivlerinden 55 bin belgeyi ve bilgi içeren 183 CD’yi ortaya çıkardığını kaydetti.

Barack Obama döneminde yapılan nükleer anlaşmasını eleştiren ABD Başkanı Donald Trump, 12 Mayıs’a kadar anlaşmadan çekilip çekilmeme konusunda karar verecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.