Nesli tükenmekte olan şahin, kolide bulundu

Nesli tükenmekte olan şahin, kolide bulundu

Marmaris'te bir yolcu otobüsünün bagajında yapılan aramada, nesli tükenmekte olan yavru kızıl şahin ele geçirildi. Şahini Siirt'te yakalayıp, Marmaris'e götüren D.K.'ye 7 bin lira para cezası uygulandı.

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şube Müdürlüğü ile Marmaris Çetibeli Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince, 22 Mayıs tarihinde yol kontrolü yapıldı. Otobüsün bagaj kısmında yapılan aramada koli içerisinde bir yavru şahin olduğu tespit edildi.

Bitkin vaziyette olan ve nesli tükenmekte olduğu öğrenilen kızıl yavru şahin öncelikle acil müdahale yapılmak üzere Gökova’daki özel bir hayvan hastanesine getirildi.

Hastanede bir gün boyunca ön müdahaleleri yapılarak beslenen hayvanın, tedavi ve rehabilitasyonuna Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde devam edilmesinin uygun olacağına karar verildi.

Yavru şahin, buradaki tedavi ve rehabilitasyon işlemleri tamamlandıktan sonra halkalanarak doğaya geri salınacak.

Şahin’i Siirt’te yakaladığı ve Marmaris’e götürmeye çalıştığı belirlenen D.K. hakkında ise tutanak tutuldu.

D.K.’ye Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürlüğü tarafından toplam 7 bin TL para cezası kesileceği bildirildi. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.