Nesli tükenmekte olan dağ keçisini öldürdüler

Nesli tükenmekte olan dağ keçisini öldürdüler

Tunceli'de, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için koruma altına alınan dağ keçisini öldürdüler. Keçiyi öldüren 2 kişiye engel olmak isteyen bir köylü de saldırganlar tarafından darp edildi.

Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Süleymanuşağı köyünde, 2 kişi kaçak avlanmaya çıktı.

Nesli tükenmekte olan bir dağ keçisini fark eden bu kişiler, av tüfeğiyle 6 yaşındaki dağ keçisini öldürdü. Olaya tanık olan ve tepki gösteren bir köylü ise cep telefonuyla bu kişileri görüntüledi. Keçiyi öldüren bu kişiler, köylüyü darp ederek onun cep telefonuna el koydu ve olay yerinden kaçtılar.

Darp edilen köylü, yaşadıklarını yetkililere bildirdi. Jandarmanın yanı sıra Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Süleymanuşağı köyüne gelerek darp edilen köylüyle görüştü. Ekipler, saldırganlar tarafından öldürülen dağ keçisine el koydu.

TELEFONDA FOTOĞRAFI SİLMEYİ UNUTTULAR

Kendisine darp edilen kişiler hakkında şikâyetçi olduğunu anlatan köylünün telefonu, ekipler tarafından bölgede yapılan aramanın ardından bulundu. Cep telefonunda yapılan incelemelerde, saldırganların kendilerine ait bir fotoğrafı silmedikleri tespit edildi. Fotoğrafta görülen kişinin kimliğinin tespiti için çalışma başlatıldı.

DAĞ KEÇİSİNİ ÖLDÜRENE 21 BİN TL PARA CEZASI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Türkiye’de nesli tükenme tehlikesi altında olan ve avlanması yasak olan dağ keçilerini avlayanlara 21 bin TL para cezası kesiliyor. Bölgeye has olan dağ keçileri, Tunceliler için kutsal sayılıyor. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.