NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri: NATO için önemli olan müttefikler tarafından satın alınan silahların birbirine uyumlu olması.

Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi satın alma anlaşmasını değerlendiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "İttifak üyeleri hangi silahları satın alacaklarına kendileri karar verme hakkına sahip. NATO için önemli olansa müttefikler tarafından satın alınan silahların birbirine uyumlu olması" dedi.

Interfax Haber Ajansı'na verdiği söyleşide "Zira bu görev ve operasyonlar sırasında NATO için kilit bir mesele" diyen Stoltenberg şu ifadeleri kullandı:

"Çoğu zaman müttefikler, NATO üyesi diğer ülkelerden askeri teçhizat alıyor. Çünkü bu, ittifakın operasyonel uyumluluğunu ve bunun bir neticesi olarak da güvenliğimizi güçlendiriyor."

NATO zirvesi 11-12 Temmuz'da Brüksel'de düzenlenecek. Zirveye ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupalı ülkelerin ittifaka gerekli maddi katkıyı sağlamadığı gerekçesiyle yaptığı eleştirilerin gölgesinde gidiliyor. Brüksel'deki zirvenin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Helsinki'de ilk defa geniş kapsamlı ikili bir görüşme yapması planlanıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.