NATO'dan hukuk vurgulu seçim tebriği

NATO'dan hukuk vurgulu seçim tebriği

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: NATO bazı temel değerler üzerine kurulu: Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve bireysel özgürlükler. Bu değerlere büyük önem atfediyorum ve Ankara’da Türk liderlerle görüştüğümde de bunu vurgulayacağım.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’deki seçimler hakkında açıklama yaptı. BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Lüksemburg’da AB’li bakanlarla bir araya gelen Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı seçim zaferi için kutlarken, Meclis’te çoğunluğu sağlayan AKP-MHP ittifakına da “NATO’nun demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi değerler üzerine kurulduğu” mesajını verdi.

Stoltenberg, “Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçildiği için kutlayacağım ancak Türk halkını da seçimlere yüksek katılımı için kutluyorum. NATO bazı temel değerler üzerine kurulu: Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve bireysel özgürlükler. Bu değerlere büyük önem atfediyorum ve diğer NATO başkentlerinde olduğu gibi Ankara’da Türk liderlerle görüştüğümde de bunu vurgulayacağım” dedi. (BBC Türkçe)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.