Nasrallah'tan Suriyeli Kürtlere: ABD sizi Türkiye ya da Rusya'ya satacak

Nasrallah'tan Suriyeli Kürtlere: ABD sizi Türkiye ya da Rusya'ya satacak

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah: Kürtler ve Kürt partileri Suriye devleti ile müzakere ederek doğru yolu tercih etti. Ey Kürtler ABD’nin sizi ne zaman ve kime satacağını bilmiyorsunuz. Sizi Türkiye, Rusya ya da kime satacağını Allah biliyor.

Beşar Esad yönetiminin müttefiki olan Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah, Suriyeli Kürtler ile Şam arasında başlayan müzakereler hakkında bir açıklama yaptı. “Ey Kürtler ABD’nin sizi ne zaman ve kime satacağını bilmiyorsunuz” diyen Nasrallah, Kürtler için en iyi seçeceğin Esad yönetimiyle müzakereyi sürdürmek olduğu mesajını verdi.

Nasrallah, El Manar televizyonundan yayınlanan video mesajında, ABD’nin Fırat’ın doğusundan ne zaman çekileceğinin belli olmadığını belirterek, “Fırat’ın doğusu Kürtlerin denetiminde. Kürtler ve Kürt partileri Suriye devleti ile müzakere ederek doğru yolu tercih etti. Bu tercihten geri adım atılmamalı” değerledirmesini yaptı.

Hizbullah lideri, iç savaştan önce ABD’nin Suriye büyükelçisi olan Robert Ford’un sözlerini hatırlatarak şöyle dedi: “Ford, ABD ile Kürtlerin ilişkisinin ahlaki olmadığını söylemişti. Yani ABD sizi kullanıyor. Ey Kürtler ABD’nin sizi ne zaman ve kime satacağını bilmiyorsunuz. Sizi Türkiye, Rusya ya da kime satacağını Allah biliyor.”

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.